Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σκληρή αερομαχία στη Βαλτική: Εμπλοκή NATOϊκών F-16 με ρωσικά Su-27 – Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο

Σκληρή αερομαχία στη Βαλτική: Εμπλοκή NATOϊκών F-16 με ρωσικά Su-27 – Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο



Share to WhatsAppShare to MessengerShare to More
Δημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2018, 3:31 μμ | Ανανέωση: Νοέμβριος 30, 2018 στις 3:32 μμ
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, και στην περιοχή της Βαλτικής εκτός από τη Μαύρη Θάλασσα. Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε εμπλοκή ΝΑΤΟικών F-16 με ρωσικά Su-27, με τη βελγική αεροπορία να ισχυρίζεται πως τα ρωσικά μαχητικά δεν είχαν σχέδιο πτήσης.

Ωστόσο, στο ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε, πως το εν λόγω περιστατικό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς η Δύση αναζητεί συνεχώς τρόπους για να ασκήσει επιπλέον πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η βελγική αεροπορία ανακοίνωσε πως μαχητικά της F-16 που έχουν αναπτυχθεί στη Βαλτική στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης επιτήρησης , απογειώθηκαν και αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος που πετούσε χωρίς να έχει υποβάλει σχέδια πτήσης.
«Χθες F-16 στη Βαλτική αναχαιτίστηκαν ρωσικά SU-27 Flanker που πετούσαν χωρίς σχέδιο πτήσης», ανέφερε η βελγική αεροπορία.
Είχε προηγηθεί χαμηλή πτήση ζεύγους ρωσικών Su-24 πάνω από πλοίο του βελγικού ναυτικού στην ίδια περιοχή, λίγες ημέρες πριν. Την ίδια ώρα η Μόσχα κατηγορεί με την σειρά της το ΝΑΤΟ για προσπάθειες παραβίασης του ρωσικού εναέριου χώρου
Embedded video 

Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα εύθραυστη μετά από τα γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμπλοκή Ρωσίας-Ουκρανίας στο Στενό τους Κερτς, όπου το Ρωσικό ναυτικό άνοιξε πυρ κατά Ουκρανικών σκαφών και Spetsnaz κατέλαβαν 2 κανονιοφόρους & ένα ρυμουλκό.
Στο «ζενίθ» βρέθηκε η ένταση στην περιοχή του Κερτς της Κριμέας, καθώς πριν από περίπου μια εβδομάδα άνοιξαν πυρ οι ρωσικές δυνάμεις κατά ουκρανικών σκαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ουκρανικά σκάφη βρίσκονταν στον πορθμό του Κερτς έχοντας λάβει διαταγή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης πάση θυσία αλλά το ρωσικό Ναυτικό τους είχε αποκλείσει στην περιοχή επιδίδοντας τελεσίγραφο για την αποχώρησή τους.
Ταυτόχρονα οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο μικρά πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική Θάλασσα.
Η σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας εντάθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ για το περιστατικό ενεπλάκησαν και δυνάμεις του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών, καλώντας σε διπλωματική επίλυση του ζητήματος.
Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το κλίμα ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και τέτοια περιστατικά γίνοντα στα πλαίσια των ψυχολογικών και υβριδικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...