Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ένοπλη επίθεση στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι του Πακιστάν


Ένοπλη επίθεση στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι

Ένοπλη επίθεση στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι του Πακιστάν

© REUTERS / Akhtar Soomro
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Τρεις ή τέσσερις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο κινεζικό προξενείο και άνοιξαν πυρ. Αποκρούστηκε η επίθεση. Νεκροί δύο αστυνομικοί. Οι αρχές ασφαλείας έχουν εξουδετερώσει τους δράστες.
Ένοπλο επεισόδιο έλαβε χώρα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Καράτσι του Πακιστάν, στο κτήριο όπου στεγάζεται το κινεζικό προξενείο.
Από το περιστατικό έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, ενώ ακόμη ένας φέρεται να έχει τραυματιστεί.
​Περίπου 3-4 ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο κινεζικό προξενείο και άνοιξαν πυρ. Ωστόσο, οι αρχές ασφαλείας κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση.
Σύμφωνα με την πακιστανική αστυνομία, οι αρχές ασφαλείας έχουν «εξουδετερώσει» τους δράστες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εισβάλουν στο κτήριο του προξενείου, με αποτέλεσμα όλοι οι υπάλληλοι να είναι καλά στην υγεία τους.
​Την επίθεση φέρεται να έχει αναλάβει μία τοπική αυτονομιστική ομάδα, η «Balochistan».
​Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στο σημείο της επίθεσης, στεγάζονται οι διπλωματικές αποστολές αρκετών χωρών, όπως για παράδειγμα του Κουβέιτ και της Ρωσίας.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, μεταδίδουν ότι οι πακιστανικές αρχές έχουν εντοπίσει γιλέκα-αυτοκτονίας, τα οποία εικάζεται ότι ανήκαν στους δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...