Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ρωσία – Ουκρανία: Ένας καλά «κρυμμένος» πόλεμος αναδύεται από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσία – Ουκρανία: Ένας καλά «κρυμμένος» πόλεμος αναδύεται από τη Μαύρη Θάλασσα
Πηγή: REUTERS/ PAVEL REBROV
Ο ήχος από τα «τύμπανα πολέμου» έσκισε τον ουρανό πάνω από το Στενό του Κερτς, με το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία να ανεβαίνει επικίνδυνα την περασμένη Κυριακή.

Μερικές ημέρες μετά, όχι μόνο δεν διαγράφεται καμία ελπίδα αποκλιμάκωσης, αλλά οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές ανεβαίνουν δραματικά, μετά και τη δίμηνη κράτηση των τριών Ουκρανών ναυτικών που διέταξε δικαστήριο της Κριμαίας.
Μια Κριμαία, για τα «μάτια» της οποίας, έστω και προσχηματικά, 10.000 ψυχές έγιναν μάρτυρες, μετά από τέσσερις μήνες σφοδρών συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία που «μαστίγωσαν» ανελέητα την οικονομία της χώρας από τη μία και «δοκίμασαν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν απέναντι στις αυστηρές κυρώσεις της Δύσης, από την άλλη.
Μόνο που όσα συνέβησαν στη Μαύρη Θάλασσα άναψαν τη θρυαλλίδα ώστε να αναδυθεί από τα νερά της η - ως επί το πλείστον - μέχρι τώρα «κρυμμένη» σύγκρουση μεταξύ των δύο πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών και να «εκραγεί» σε έναν ανοιχτό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υποστήριξε εξάλλου την Τρίτη ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την «απειλή» της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του ξεσπάσματος «ενός ολοκληρωτικού πολέμου», υψώνοντας ακόμα περισσότερο τον τόνο των ήδη δραματικών δηλώσεών του μετά το επεισόδιο της Κυριακής στην Αζοφική Θάλασσα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...