Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Σύνοδος Κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες


H βρετανική σημαία μπροστά από το λογότυπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σύνοδος Κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται την Κυριακή στο πλαίσιο έκτακτης Συνόδου για να συζητήσουν την προσωρινή συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και την πολιτική διακήρυξη. Δηλώσεις.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε με δημοψήφισμα υπέρ του Brexit το 2016 την αποχώρησή του από την ΕΕ έως το τέλος Μαρτίου 2019.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνουν «σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι» μετά την έξοδο από την Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής για την ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.
«Θα παραμείνουμε σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν τη συμφωνία για το Brexit και την πολιτική δήλωση για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ — Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Ευρωβουλή πιθανόν να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας για το Brexit τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
«Ήμουν αισιόδοξος. Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σημαντική αυτή η συμφωνία. Θ ψηφίσουμε υπέρ μίας απόφασης τον Δεκέμβριο και μετά θα ψηφίσουμε μάλλον υπέρ μίας συμφωνίας τον Ιανουάριο ή το αργότερο τον Φεβρουάριο» δήλωσε ο Ταγιάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...