Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση με Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση με Πούτιν

© Sputnik/ Katelyn Oaks
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Ο Τραμπ είπε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Πούτιν μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς και την σχετική ενημέρωση που έλαβε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς και την σχετική ενημέρωση που έλαβε λίγο πριν τη σύνοδο της G20 στην Αργεντινή.
«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν στην Αργεντινή» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.
Based on the fact that the ships and sailors have not been returned to Ukraine from Russia, I have decided it would be best for all parties concerned to cancel my previously scheduled meeting….
​Πρόσθεσε ότι «ευελπιστεί σε μία ουσιαστική σύνοδο και πάλι αμέσως μόλις επιλυθεί η κατάσταση».
Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε εμφανιστεί διστακτικός σε σχέση με την υλοποίηση της συνάντησης καθώς ελάμβανε ενημέρωση σχετικά με το επεισόδιο στο Κερτς.
«Θα έχω πλήρη αναφορά στο αεροσκάφος σχετικά με το τι έγινε (στο στενό του Κερτς) και αυτή θα καθορίσει τι θα κάνω (σχετικά με τη συνάντηση με τον Πούτιν)» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο καθώς προετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Μπουένος Άιρες.
Μάλιστα, είχε τονίσει ότι οι συζητήσεις με τον Πούτιν δεν έχουν ακυρωθεί ακόμα, παρότι σκεφτόταν να τις ακυρώσει στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων στην Μαύρη Θάλασσα.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή στιγμή να γίνει η συνάντηση» είχε δηλώσει.
Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι το περιστατικό ήταν προβοκάτσια του Κιέβου και σχετιζόταν με το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του ουκρανού ηγέτη Πέτρο Ποροσένκο ενόψει των εκλογών. Ο Πούτιν σημείωσε ότι δύο αξιωματούχοι της υπηρεσίας της ουκρανικής ασφάλειας ήταν μεταξύ του πληρώματος και επικεφαλής της επιχείρησης.
Μετά το περιστατικό, οι ουκρανικές αρχές επέβαλαν τη Δευτέρα στρατιωτικό νόμο 30 ημερών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, κάτι που παρέχει προσωρινούς περιορισμούς σε συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...