Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Τσίπρας: Η καταστροφολογία τελείωσε, κοινωνικό μέρισμα σ' όσους έχουν ανάγκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η καταστροφολογία τελείωσε, κοινωνικό μέρισμα σ' όσους έχουν ανάγκη

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Μήνυμα για την έξοδο από την κρίση, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. «Τομή ο προϋπολογισμός, τελείωσε η καταστροφολογία»
Ως τομή στην τελευταία οκταετία χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον προϋπολογισμό του 2019, στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα προς την αντιπολίτευση και τη Ν.Δ. ότι «η καταστροφολογία στην οικονομία, τελείωσε».
Από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους πιστοποιεί πως η οικονομία ανακάμπτει και πως βγαίνουμε από την κρίση».
«Βγήκαμε από τα μνημόνια και τυπικά και ουσιαστικά» έσπευσε να προσθέσει, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι «διασώζουμε τις συντάξεις, αποκαθιστούμε τις αδικίες, μειώνουμε τις εισφορές».
Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διανείμει κοινωνικό μέρισμα και για το 2018, με δικαιούχους αυτούς που «πραγματικά έχουν ανάγκη, αυτούς που έχουν χαμηλό εισόδημα». Επεσήμανε δε, ότι «θα υλοποιήσουμε ένα προς ένα όλα τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».
​«Πού πήγε το 4ο μνημόνιο; Ψάχνω να βρω και τους πηχυαίους τίτλους στα μέσα ενημέρωσης που τρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους και όχι μόνο» διερωτήθηκε, στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...