Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΈΛΟΣ Ο Κόντε απορρίπτει την πιθανότητα να προχωρήσει σε αλλαγές στον ιταλικό προϋπολογισμό


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Ο Κόντε απορρίπτει την πιθανότητα να προχωρήσει σε αλλαγές στον ιταλικό προϋπολογισμό

© AFP 2018 / Tiziana Fabi
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Καμία αλλαγή στον προϋπολογισμό της δεν είναι διατεθειμένη να κάνει, παρά τις απειλές της ΕΕ, η Ιταλία, όπως διεμήνυσε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε.
Ο Τζουσέπε Κόντε, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε σαφές την Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία στον προυπολογισμό της χώρας του, ενάντια στις αυστηρές προειδοποιήσεις της χώρας.
«Όσον αφορά τους Ιταλούς, δεν είμαστε έτοιμοι να τους στερήσουμε οτιδήποτε», δήλωσε ο Κόντε σε δημοσιογράφους κατά διάρκεια ενός φόρουμ στη Ρώμη.
Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι πυροδοτεί τον «ξεσηκωμό» στην ΕΕ που έδωσε τον Οκτώβριο στην Ιταλία τρεις εβδομάδες περιθώριο να τροποποιήσει την πρόταση προϋπολογισμού της. Το προσχέδιο προϋπολογισμού της απορρίφθηκε την Τετάρτη.
«Έχουμε έναν κοινό στόχο με την Ευρώπη. Εργαζόμαστε για να μειώσουμε το χρέος», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «ο ξεσηκωμός ενάντια στην ΕΕ είναι αποκύημα της φαντασίας».
Το σχόλιο του Κόντε έγινε μια ημέρα μετά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία απέρριπτε το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου