Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τσίπρας: Υπάρχει θέμα εγκληματικότητας, αλλά όχι έλλειμμα αστυνόμευσης


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Τσίπρας: Υπάρχει θέμα εγκληματικότητας, αλλά όχι έλλειμμα αστυνόμευσης

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Απαντώντας σε ερώτηση για την ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα εγκληματικότητας, αλλά όχι έλλειμμα αστυνόμευσης στην Ελλάδα.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι καθυστέρησε στη διαδικασία της «ώρας του πρωθυπουργού» στη Βουλή, τονίζοντας ότι καθυστέρησε μισή ώρα «πράγμα όχι ασυνήθιστο για έναν πρωθυπουργό».
«Εσείς αποδράσατε από τη χτεσινή συζήτηση για την οικονομία», είπε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας κριτική στον κ. Μητσοτάκη για την απουσία του από τη χτεσινή συζήτηση στη βουλή. Όπως τόνισε, ο ίδιος είναι ο μόνος πρωθυπουργός με εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου που πηγαίνει στη Βουλή για να απαντάς σε ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών. «Ο κ. Σαμαρά δεν είχε έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει σε ερωτήσεις αρχηγών της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.
«Έρχεστε με θράσος και με εγκαλείτε για καθυστέρηση ενώ χτες σας περίμεναν μια ολόκληρη μέρα στη Βουλή, αλλά είχατε αποδράσει από τη συζήτηση για την οικονομία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για τη χτεσινή επίσκεψή του στην Κυψέλη. «Μη σας βάζουν οι επικοινωνιολόγοι να έρχεστε στην περιοχή μου και να μιλάτε για παραβατικότητα», είπε ο κ. Τσίπρας και προέτρεψε τον αρχηγό της ΝΔ εάν βρεθεί ξανά εκεί «να μου χτυπήσετε και το κουδούνι να πιούμε καφέ».
Πριν απαντήσει στην ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για την ανομία στα πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «με ψεύτικά στοιχεία και καταστροφολογία». «Αυτό που αναδύετε από τις τοποθετήσεις σας είναι ένα βαθύ μισός για το δημόσιο πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι εγκληματικότητα υπάρχει σε όλα τα πανεπιστήμια και όχι μόνο τα ελληνικά.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «τα κρούσματα είναι μειωμένα». «Από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι τα περισσότερα περιστατικά βίας έγιναν την περίοδο 2011-2014», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τα περιστατικά ανομίας ήταν περισσότερα παρότι το άσυλο είχε καταργηθεί.
«Δεν ήρθα εδώ να ισχυριστώ ότι δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Παραμένει πρόβλημα η ασφάλεια και η εγκληματικότητα. Ξεχνάτε όμως ότι κάθεστε στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που στα νιάτα τους κυκλοφορούσαν με τσεκούρια στους πανεπιστημιακούς χώρους», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως παρότι υπάρχει θέμα εγκληματικότητας, δεν υπάρχει έλλειμμα αστυνόμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...