Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Λαβρόφ: Ξεκάθαρη πρόκληση η κατάσταση στο στενό του Κερτς

Σεργκέι Λαβρόφ.

Λαβρόφ: Ξεκάθαρη πρόκληση η κατάσταση στο στενό του Κερτς

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι «ενέργειες του ουκρανικού ναυτικού στο Κερτς ήταν πολύ επικίνδυνες», κατά τη διάρκεια του περιστατικού που συνέβη χθες στο στενό του Κερτς.
Ξεκάθαρη πρόκληση χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο στενό του Κερτς, ύστερα από το θερμό επεισόδιο που έγινε την Κυριακή, μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών πλοίων.
«Η κατάσταση στο στενό του Κερτς είναι ξεκάθαρη πρόκληση. Το Κίεβο παραβίασε βασικές διατάξεις του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
«Οι ενέργειες του ουκρανικού ναυτικού στο Κερτς ήταν πολύ επικίνδυνες, έθεσαν σε κίνδυνο τη θαλάσσια κίνηση και την ασφάλεια ανθρώπων», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Ο Λαβρόφ υποστήριξε επίσης ότι η επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία αποτελεί την προσπάθεια του Κιέβου «να διαφύγει από μια κατάσταση στην οποία οι ουκρανοί πολίτες εμφανίζονται ολοένα και πιο αρνητικοί». Μέσω του υπουργού Εξωτερικών, η Μόσχα κάλεσε το Κίεβο να «ηρεμήσει τους ριζοσπαστικούς» και να τους εμποδίσει από το να αποκομίσουν πολιτικά κέδρη από τη «στρατιωτική υστερία».
Πάντως, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόκληση στο στενό του Κερτς οργανώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των ουκρανών ηγετών».
Επίσης, ο ρώσος ανώτατος διπλωμάτης χαρακτήρισε «αηδιαστική» τη συγκέντρωση ουκρανών εθνικιστών κοντά στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο, ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία δεν προσπάθησε να σταματήσει την αναστάτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...