Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Τσίπρα με συνταξιούχους: «Ναι» στη ρύθμιση για συντάξεις χηρείας και 120 δόσεις

Συνταξιούχος περπατά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Τσίπρα με συνταξιούχους: «Ναι» στη ρύθμιση για συντάξεις χηρείας και 120 δόσεις

© Φωτογραφία : SOOC/KONSTANTINOS TSAKALIDIS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Συνάντηση με συνταξιούχους είχε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τις συντάξεις χηρείας και τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παραπάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να δεσμεύτηκε για τη διευθέτηση του ζητήματος των συντάξεων χηρείας, καθώς και για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εξερχόμενη του Μαξίμου.
«Συζητήθηκαν δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. Συζητήθηκε τι μπορεί να δοθεί το επόμενο διάστημα και τι όχι. Από την πλευρά μας απαντήσαμε σε αυτά που είναι άμεσα υλοποιήσιμα, τις συντάξεις χηρείας και τις 120 δόσεις», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της που μετέδωσε η ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις χηρείας θα επανέλθουν στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα.
Η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η σημερινή κατάσταση στο ασφαλιστικό είναι σαφώς καλύτερη απ' αυτή που παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015, ενώ, όπως είπε, αναγνωρίστηκε από τους συνταξιούχους η προσπάθεια που έχει γίνει από την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος στη μείωση των συντάξεων.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα, η κ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να δοθούν ούτε τα επιδόματα ούτε τα δώρα σε αυτή τη φάση. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό παράθυρο για το 2020, λέγοντας ότι το ζήτημα θα εξεταστεί στον επόμενο προϋπολογισμό, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος έχει κατανεμηθεί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι έθεσαν στον πρωθυπουργό τα ζητήματα και «ο αγώνας συνεχίζεται»
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έθεσαν επίσης στον πρωθυπουργό το θέμα για τα 4 δισ. ευρώ των αναδρομικλων που έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια, όμως ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση τα χρήματα δεν μπορούν να δοθούν.
Με πολιτική απόφαση μας τα πήραν, με πολιτική απόφαση πρέπει να τα επιστρέψουν, τόνισε ο κ. Κουμπούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δίκη Μάτι: Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι - Αθωώθηκαν 15

  Newsroom   Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 09:16 Τα καμένα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο Μάτι ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI Ένοχοι κρίθηκαν έξι...