Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Η Ιταλία εντάχθηκε στο κινεζικό σχέδιο «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος»

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στις 23 Μαρτίου του 2019

Η Ιταλία εντάχθηκε στο κινεζικό σχέδιο «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος»

© AP Photo / Andrew Medichini
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Πρόκεται για την πρώτη χώρα μέλος των G7 που εντάσσεται στο κινεζικό έργο «μία Ζώνη, ένας Δρόμος», γνωστό και ως ο δρόμος του Μεταξιού του 21ου αιώνα.
Η Ιταλία ενέκρινε σήμερα την κινεζική πρωτοβουλία «μία Ζώνη, ένας Δρόμος» (BRI) και έγινε και επίσημα η πρώτη χώρα μέλος των G7 που εντάσσεται στο κινεζικό έργο.
Η συμφωνία μεταξύ της Ρώμης και του Πεκίνου, έγινε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ στην Ιταλία, με στόχο την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και εν μέσω εμπορικού πολέμου της Κίνας με την Ουάσιγκτον.
Εκτός από τη συμφωνία για το «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», ιταλικές και κινεζικές επιχειρήσεις συμφώνησαν σε περίπου δέκα εμπορικές συμφωνίες, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τον κλάδου του χάλυβα, της ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Στις 22 Μαρτίου, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, αναφερόμενος στην επικείμενη συμφωνία με την Κίνα, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει «ιδανικές συνθήκες» για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι με την BRI, γνωστή επίσης ως ο δρόμος του Μεταξιού του 21ου αιώνα, θα είναι αμφίδρομος και θα επιτρέψει την ανταλλαγή όχι μόνο αγαθών αλλά και ιδεών. Από την πλευρά του, ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι εκείνος και ο Ματαρέλα, έφτασαν σε μια «ευρεία συμφωνία».
Το κινεζικό σχέδιο «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» παρουσιάστηκε από τον Σι το 2013. Στόχος του είναι να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη και να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...