Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν... καταλάθος τη διάταξη για την «απαγόρευση meme»


Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν... καταλάθος τη διάταξη για την «απαγόρευση meme»

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα πνευματικά δικαιώματα υπερψηφίστηκε την Τρίτη - με 348 «ναι», 274 «όχι» και 36 αποχές - από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε λάθος… απέδωσε μερίδα των ευρωβουλευτών την υπερψήφιση του νέου, αμφιλεγόμενου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση χρήσης των «meme».
Η οδηγία της Κομισιόν για τα πνευματικά δικαιώματα υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26 Μαρτίου, με 348 «ναι», 274 «όχι» και 36 αποχές, μετά από μία έντονη και θερμή αντιπαράθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent», οι βουλευτές καταψήφισαν μία τροποποίηση, η οποία θα τους έδινε τη δυνατότητα να απορρίψουν τα πλέον αμφιλεγόμενα τμήματα του νομοσχεδίου.
Ορισμένοι, όμως, από τους ευρωβουλευτές φέρεται να δήλωσαν ότι κατά λάθος ψήφισαν τη… μη επιθυμητή επιλογή.
Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρότι τα δεδομένα προσαρμόστηκαν στα νέα αποτελέσματα, η έκβαση της ψηφοφορίας έμεινε αμετάβλητη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα της νομοθεσίας, για να τεθεί σε εφαρμογή, θα πρέπει να εγκριθεί και από το Συμβούλιο της Ε.Ε.
Η δημόσια αντιπαράθεση αφορά τα άρθρα 11 και 13 της προτεινόμενης οδηγίας, με το πρώτο να αφορά την απαίτηση από τους τεχνολογικούς γίγαντες (σ.σ. Facebook) να αποζημιώνουν συγγραφείς, συνθέτες και σκηνοθέτες για τη χρήση των «δημιουργημάτων» τους.
Το δεύτερο άρθρο καθιστά τις συγκεκριμένες εταιρείες ως νομικά υπεύθυνες για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους διάφορους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...