Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Reuters: Ο Πούτιν έστειλε στρατό στη Βενεζουέλα

Reuters: Ο Πούτιν έστειλε στρατό στη Βενεζουέλα
Πηγή: Twitter
Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας, τα οποία μετέφεραν έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού, αλλά και περίπου 100 στρατιώτες προσγειώθηκαν το Σάββατο (23/03) στο Καράκας, σύμφωνα με το Reuters.

Επικαλούμενο μαρτυρία ντόπιου δημοσιογράφου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει χαρακτηριστικά πως τρεις μήνες μετά την κοινή άσκηση του στρατού της Βενεζουέλας με αυτόν της Ρωσίας, στο έδαφος της πρώτης, το γεγονός επιβεβαιώνει την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών που είχε αναγνωρίσει ο Νίκολας Μαδούρο, αλλά και τη στήριξη τουΒλαντιμίρ Πούτιν προς το πρόσωπό του.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χαβιέ Μαγιόρκα, στο ένα από τα δύο αεροπλάνα επέβαινε ο Βασίλι Τονκοσκούροφ, επικεφαλής δυνάμεων εδάφους του ρωσικού στρατού, ενώ το δεύτερο αεροπλάνο μετέφερε 35 τόνους στρατιωτικού υλικού.

Ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων επιβεβαιώνει μάλιστα ότι τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από ρωσική αεροπορική βάση προς το Καράκας την Παρασκευή, ενώ ένα από αυτά απογειώθηκε από την πρωτεύουσα σήμερα Κυριακή.
Τα αεροσκάφη, ένα επιβατικό τύπου Ilyushin IL-62 και ένα Antonov AN-124 (στρατιωτικό κάργκο) αναχώρησαν για το Καράκας την Παρασκευή από τη ρωσική βάση Τσκαλόβσκι, με ενδιάμεσο σταθμό τη Συρία, σύμφωνα με το Flightradar24.
Μάρτυρας ανέφερε επίσης στο πρακτορείου Reuters ότι είδε το επιβατικό ρωσικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Maiquetia του Καράκας την Κυριακή.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πάντως κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με τα ρωσικά αεροσκάφη. Οι πληροφορίες δεν διαψεύστηκαν ούτε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας, αλλά ούτε και από το αντίστοιχο της Βενεζουέλας αν και ζητήθηκαν σχετικά σχόλια από το Reuters.
Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως την περασμένη Τετάρτη ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επρόκειτο να στείλει φάρμακα στη χώρα του την «επόμενη εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...