Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Διαψεύδει τον Τσίπρα η Άγκυρα: «Δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης»


Ελληνικά μαχητικά

Διαψεύδει τον Τσίπρα η Άγκυρα: «Δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης»

© AFP 2019 / Υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισαν ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης» και ότι τα τουρκικά μαχητικά «απλώς εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους».
Τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για τις «τουρκικές παρενοχλήσεις» διέψευσε η Άγκυρα, η οποία διαμήνυσε ότι «τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ενεπλάκησαν σε οποιοδήποτε περιστατικό στο Αιγαίο».
Συγκεκριμένα, πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισαν ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης» και ότι τα τουρκικά μαχητικά «απλώς εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους».
Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τουρκικά μαχητικά «παρενόχλησαν» το ελικόπτερο, με το οποίο μετέβη στο Αγαθονήσι, με αφορμή τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.
Μάλιστα, εξήγησε ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου προχώρησε σε χαμηλούς ελιγμούς, προτού τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτιστούν από την Πολεμική Αεροπορία.
Επεσήμανε δε, ότι «χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», στέλνοντας παράλληλα, μήνυμα ότι «δεν υπάρχει καμία γωνιά της πατρίδας που δεν θα υπερασπιστούμε και δεν θα προστατεύσουμε, μέσα από την κοινωνική πολιτική και το αξιόμαχο του στρατού μας».
«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας» σημείωσε και κάλεσε του γείτονες «να καταλάβουν ότι μόνο η συνεργασία έχει προοπτική όχι οι ψευτομαγκιές και όχι οι επιθέσεις χωρίς νόημα» συμπλήρωσε. 
Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», διαμήνυσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα, καθώς η Αθήνα δεν θέλει να «περάσει» έτσι το γεγονός αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισίας και Αττική Οδό

  Newsroom   Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 08:25 Κίνηση στους δρόμους ΙΝ ΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Με αυξημένη  κίνηση  ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα σ...