Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Κάμερες κατέγραψαν τους δράστες της επίθεσης στο Ρωσικό Προξενείο


Στιγμιότυπο από το Ρωσικό Προξενείο μετά την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Κάμερες κατέγραψαν τους δράστες της επίθεσης στο Ρωσικό Προξενείο

© Sputnik /
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους ανθρώπους που πέταξαν χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με την επίθεση μια καμένη μηχανή που βρέθηκε στα Εξάρχεια.
Οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι φέρονται να έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.
Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και τα οποία μόλις πέταξαν τη χειροβομβίδα, διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ.
Έρευνες γίνονται από την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σχετίζεται με την επίθεση, μια καμένη μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη.
Η χειροβομβίδα που οι δράστες πέταξαν στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, καθώς το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης.
Στο Ρωσικό Προξενείο, στην οδό Τζαβέλα, έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που εξέτασαν τα θραύσματα της χειροβομβίδας.
Η επίθεση έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Στην επίθεση εκείνη, οι δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή, η οποία εντοπίστηκε αργότερα στα Εξάρχεια. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,253 δισ. στο α' τετράμηνο έναντι στόχου για πλεόνασμα 631 εκατ. ευρώ

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  / Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, 16:45:05 /   Τελευταία Ενημέρωση: 17:15   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ     Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,253 δισ. ευ...