Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η δικηγόρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την προεδρία της Σλοβακίας

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Presidential candidate Zuzana Caputova with her daughter Emma prepares to cast her vote at a polling station during the first round of the presidential election in Pezinok, Slovakia, Saturday, March 16, 2019.Η δικηγόρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την προεδρία της Σλοβακίας, καθώς επικράτησε στις εκλογές επί του επιτρόπου της ΕΕ Μάρος Σέφτσοβιτς, λαμβάνοντας 58,4% των ψήφων.
Η 41 ετών Ζουζάνα Τσαπούτοβα αναδείχθηκε νικήτρια των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία, για να γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα στη χώρα.
Η κ. Τσαπούτοβα λαμβάνει ποσοστό 58,4% και ενώ απομένουν ελάχιστα ψηφοδέλτια να καταμετρηθούν.
Ο αντίπαλος της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, επίτροπος της ΕΕ Μάρος Σέφτσοβιτς, αναγνώρισε την ήττα του και συνεχάρη τη νέα πρόεδρο στέλνοντάς της, όπως είπε, ένα μπουκέτο λουλούδια.
Η κ. Τσαπούτοβα είπε από την πλευρά της ότι βλέπει την εκλογική της επικράτηση ως οιωνό «αλλαγής» στη Σλοβακία.
«Θεωρώ τη νίκη μου στις εκλογές ως επιθυμία των συμπολιτών μας να ανανεώσουν την πολιτική μας ζωή, να ξεπεράσουμε τον σημερινό διαχωρισμό στην κοινωνία», είπε.
Η 41χρονη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερη, είναι δικηγόρος και συμμετείχε στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης που οδήγησαν τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο σε παραίτηση, στον απόηχο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της συντρόφου του πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...