Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο, αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός στον Κορινθιακό

Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο, αισθητός και στην Αθήνα

© Φωτογραφία : Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.46 στον Κορινθιακό Κόλπο, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ισχυρή σεισμική δόνηση, αισθητή και στην Αττική, σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο, ανοιχτά του Γαλαξιδίου. 
Σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται οκτώ χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 13,7 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στην Αχαΐα, στην Κορινθία, αλλά και στην Αθήνα, με τον σεισμό να έχει σημαντική διάρκεια.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές.
Ωστόσο οι κάτοικοι σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή.
Λέκκας για σεισμό: Πρόκειται για ευαίσθητη περιοχή
Ευαίσθητη χαρακτήρισε την περιοχή στον Κορινθιακό Κόλπο όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να εκτιμηθεί εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.
Τόνισε πάντως ότι πρόκειται για ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...