Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Δεν βγήκε λευκός καπνός στο EWG για την πρώτη κατοικία


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλέιδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Ιουλίου 2018

Δεν βγήκε λευκός καπνός στο EWG για την πρώτη κατοικία

© Φωτογραφία : SOOC/Alexandros Michailidis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σημειώθηκε πρόοδος αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για το αγκάθι της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο χθεσινό Euroworking Group. Στον αέρα η εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Άκαρπες ήταν οι διαβουλεύσεις στο EuroWorking Group για την Ελλάδα, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και κατά συνέπεια δεν αποφασίστηκε η εκταμίευση του περίπου ενός δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος.
Οι εντατικές διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με ορίζοντα το Eurogroup της 5ης Απριλίου.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ — ΜΠΕ, «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» να έχουν ολοκληρωθεί με θετική έκβαση οι συζητήσεις μέχρι το Eurogroup.
Οι ενστάσεις των θεσμών, αφορούν κυρίως το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία και πως αυτό θα συνδυαστεί με τη νέα ρύθμιση καθώς και τα κριτήρια ένταξης των επιχειρηματικών δανείων.
Πάντως η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία στη βουλή ακόμη ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...