Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοινώσεις Πέτσα στις 13:30 για τα περιοριστικά μέτρα

 

Κρούσματα: 
66.654.824
Ανέρρωσαν: 
42.889.583

Θάνατοι: 
1.530.877
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1993)
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις το μεσημέρι σχετικά με το περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στις 13:30 σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου στις 19:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σημειώνεται πως ανακοινώσεις του κ. Πέτσα θα έρθουν ανήμερα του ανοίγματος 110 καταστημάτων με εποχικά είδη, ενώ την ίδια ώρα «φουντώνει» η κουβέντα σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σε πρωινή του συνέντευξη στο ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα μετά το άνοιγμα των εποχικών και τόνισε πως η κάθε απόφαση θα ληφθεί μετά από εισήγη των ειδικών. 

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν θέλουμε οικονομία-φυσαρμόνικα. Σήμερα άνοιξαν 110 καταστήματα, δεν είναι σημαντικό το αποτύπωμά τους, είναι όμως ένα βήμα για να δουν και οι ειδικοί τι ισχύει με τη διασπορά», τόνισε και επεσήμανε πως πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική των ημερομηνιών.

«Καλό είναι να μην δίνουμε ημερομηνίες και να καλλιεργούμε προσδοκίες. Το άνοιγμα της αγοράς σαφώς και θα γίνει τμηματικά». 

Τι ανοίγει μετά τα εποχικά

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση μετά τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα, θα πάρουν σειρά: «κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία κτλ. και μετά θα ακολουθήσουν άλλοι κλάδοι». 

«Αυτό που πρέπει να θυμίσουμε σε όσους καταθέτουν αιτήματα για άνοιγμα της αγοράς ότι και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος και η πίεση στο σύστημα υγείας και ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και προέχει όλων η δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Συνεδιάζει το υπουργικό

Οι ανακοινώσεις του κ. Πέτσα θα γίνουν μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που συνέρχεται στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και έχει πλούσια ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ και Ιράν ανταλλάσσουν απειλές μετά την εκτόξευση 200 ιρανικών πυραύλων (βίντεο)

  ΚΌΣΜΟΣ / Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, 08:34:21 / Τελευταία Ενημέρωση: 12:16 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κυβέρνηση του Ισραήλ απείλησε πως θα ανταπ...