Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Σημαία της ΤουρκίαςΤι λέει η Τουρκία για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: «Κατασκευασμένη η έρευνα, θα λάβουμε μέτρα»

 

Κρούσματα: 
74.571.527
Ανέρρωσαν: 
42.209.709

Θάνατοι: 
1.655.977
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά τη σύλληψη του 35χρονου υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Τη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο που κατηγορείται για κατασκοπεία, καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του τονίζει, ότι «η Ελλάδα παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις, όπως επίσης και το δικαίωμα της ελευθερίας και της ασφάλειας και το δικαίωμα για ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

«Έχουν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα στις ελληνικές Αρχές για την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από συγκεκριμένους κύκλους που προτίθενται να αυξήσουν τις εντάσεις σε σχέση με την Τουρκία» σημειώνει ακόμη το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας». 

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αφήνει αιχμές και κατά ελληνικών ΜΜΕ, αναφέροντας ότι «δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με το περιστατικό (...) παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, όπως επίσης και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους εργαζόμενούς του». 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, συνελήφθησαν ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που κατηγορείται για κατασκοπεία, αλλά και ο 52χρονος μάγειρας.

Ο 35χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το κατασκοπευτικό θρίλερ στη Ρόδο, πέρα από την ΕΥΠ, περαιτέρω έρευνες πραγματοποιούν και στρατιωτικοί κύκλοι.

Στην κατοχή των δύο ανδρών φέρεται να βρέθηκαν πάνω από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων, ονόματα και αριθμοί πλοίων, αλλά και στιγμιότυπα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι της Ρόδου.

Σημειωτέον ότι ο 52χρονος μάγειρας φέρεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να έχει ομολογήσει τις πράξεις του, δηλαδή ότι φωτογράφιζε και συγκέντρωνε πληροφορίες που αφορούσαν ελληνικά πολεμικά πλοία, στρατιωτικούς αλλά και επισκέψεις επισήμων στο Καστελλόριζο, στοιχεία που φέρεται να προωθούσε στον 35χρονο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...