Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Έξω από το «Σωτηρία» διαδήλωσαν ΠΟΕΔΗΝ - υγειονομικοί

 Έξω από το «Σωτηρία» διαδήλωσαν ΠΟΕΔΗΝ - υγειονομικοί



Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σωτηρία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πύλη του νοσοκομείου. Συμβολικά απέκλεισαν το δρόμο. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς, οι οποίοι κουρασμένοι, εξουθενωμένοι, δίνουν τα πάντα να σώσουν ζωές ασθενών.

«Το τίμημα που πληρώνουμε είναι βαρύ και σε ασθενείς και σε προσωπικό. Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα, τους μισούς και πλέον εκτός ΜΕΘ. Θα μπορούσαν να σωθούν πολλοί εξ αυτών, αν ήταν πιο οργανωμένη η νοσοκομειακή περίθαλψη», ανέφεραν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν το κουράγιο και να αστειευτούν: «Μέσα στην τραγικότητα ανέκδοτο έχει καταντήσει οι γιατροί και οι νοσηλευτές να έχουν παραμάσχαλα ένα αναπνευστήρα και να λένε "πάμε να φτιάξουμε σε θάλαμο κλίνη ΜΕΘ"».

Όπως τονίζουν, 11 συνάδελφοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι, ενώ 50 νοσηλεύονται στις κλινικές κορονοϊού με σοβαρά συμπτώματα και συνολικά 2.000 νοσούν τώρα. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι «γυρίζουν άρον άρον στη δουλειά με θετικά τεστ».  

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν τα αυτονόητα: νομοθετική ρύθμιση αποκατάστασης των οικογενειών των θυμάτων συναδέλφων, δώρο Χριστουγέννων για όλους, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, προσλήψεις προσωπικού, επαρκή κονδύλια.  

Ειδικά, το νοσοκομείο Σωτηρία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε περιστατικά νέου κορονοϊού μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αττικής. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων του, νοσηλεύει 253 ασθενείς, εκ των οποίων οι 72 βρίσκονται στη ΜΕΘ, με το νοσοκομείο να έχει αναπτύξει 79 κλίνες ΜΕΘ με δανεικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία και με αποδυνάμωση των άλλων κλινικών του νοσοκομείου. Οι κενές κλίνες ΜΕΘ είναι 7, ενώ νοσούν πάνω από 30 συνάδελφοί τους και υπάρχει μεγάλη κόπωση και εξουθένωση στο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

  ΕΛΛΆΔΑ / Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, 11:52:23 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:52 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την κατανομή των 19.181 προσλήψεων τακτικού ...