Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Θα ανοίξουμε και θα ανεβαίνουν τα κρούσματα

 

Κρούσματα: 
67.230.563
Ανέρρωσαν: 
43.224.693

Θάνατοι: 
1.538.901
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2018)
 0  0  0
Βρείτε μας

Για αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, μετά το άνοιγμα της αγοράς, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι εάν αυτό θα γίνει με επιθετικό ρυθμό. 

«Είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή: Να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, συνοψίζοντας σε μία φράση τον προβληματισμό της κυβέρνησης σε σχέση με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί εν μέσω της πανδημίας. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, εν αναμονή των νεότερων ανακοινώσεων στο τέλος της εβδομάδας, «όλα τα σενάρια για το λιανεμπόριο είναι στο τραπέζι».

«Αυτή την εβδομάδα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας» είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, οι πρώτες αποφάσεις θα αφορούν σε κομμωτήρια, ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια. 

Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι με το άνοιγμα της αγοράς θα συνεχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα.

«Θα ανοίξουμε και θα ανεβαίνουν τα κρούσματα λόγω της κινητικότητας» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα είναι εάν αυτό θα γίνει με επιθετικό ρυθμό. 

Σημειώνεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά η εστίαση, τα σχολεία,η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από όσες έχουν εγκριθεί από την υγειονομική Επιτροπή) και τα χιονοδρομικά. Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια, οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν γνωστές στο τέλος της εβδομάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...