Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο Πούτιν για όλους και για όλα: Κορονοϊός, Sputnik V, ρωσικά όπλα και πότε θα εμβολιαστεί ο ίδιος

 

Κρούσματα: 
73.609.257
Ανέρρωσαν: 
41.722.989

Θάνατοι: 
1.638.504
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου. Φέτος, η διαδικασία διεξήχθη διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ατζέντα να περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας.

Η φετινή συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε τη συνέντευξη από την οικία του στο Νόβο-Ογκαριόβο, ενώ η είσοδος στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου της Μόσχας επετράπη σε 247 δημοσιογράφους, σε σύγκριση με τους 1.895 δημοσιογράφους που είχαν λάβει μέρος πέρυσι. Ασφαλώς, η διαδικασία συνοδεύτηκε από όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη νόσο COVID-19. Ερωτήσεις υπέβαλαν και οι Ρώσοι πολίτες, μετά την ακύρωση της «Απευθείας Γραμμής».

Η συνέντευξη Τύπου, όπως κάθε χρόνο, ήταν εφ'όλης της ύλης, με την κατάσταση σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Πέρα από ζητήματα εσωτερικού ενδιαφέροντος, η συνέντευξη Τύπου περιστράφηκε γύρω από όλο το φάσμα των διεθνών εξελίξεων, όπως είναι η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά και η τεταμένη - λόγω των συνεχόμενων διαδηλώσεων - κατάσταση στη Λευκορωσία. Από την ατζέντα δεν μπορούσαν να λείπουν και οι ΗΠΑ, στον απόηχο των πολιτικών αναταραχών μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

Νεα μηνύματα
  • 15:09

    Πούτιν: Η Ρωσία δημιουργεί μοναδικά όπλα παρά τις χαμηλές αμυντικές δαπάνες

  • 15:07

    Πούτιν: Η κούρσα εξοπλισμών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κούρσα εξοπλισμών, δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη για την ανάπτυξη αμερικανικών υπερηχητικών όπλων. 

  • 14:47

    «Καμπανάκι» Πούτιν για τους εμβολιασμούς διεθνώς: Ακόμη και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, μπορεί να είναι φορείς του κορονοϊού

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης βεβαιώσεων εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρατήρησε ότι πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο η ανοσία που θα λαμβάνει κάποιος όταν εμβολιάζεται, θα είναι ικανή και να αποτρέψει την περαιτέρω διασπορά του ιού. Άλλωστε, όπως τόνισε, ακόμη και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, μπορεί να είναι φορείς του ιού. 

  • 14:39

    Πούτιν: Οι στρατιωτικές δαπάνες της Ρωσίας είναι πολύ χαμηλότερες απ'ό,τι στις χώρες της Δύσης

    Όπως τόνισε ο Πούτιν, η Ρωσία εδώ και καιρό καταβάλλει προσπάθειες για φιλικές σχέσεις με τις χώρες της Δύσης, αλλά πρέπει να λαμβάνει μέτρα και να αντιδρά αναλόγως εάν δεν εκπληρώνονται οι διαβεβαιώσεις περί μη επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. 

  • 14:34

    Πούτιν: Η Ρωσία έχει πλήρη επίγνωση του ότι κατέχει όπλα που κανένας άλλος δεν έχει

    «Κατανοούμε ότι η Ρωσία έχει παρουσιάσει τύπους όπλων - μοντέρνα, υπερηχητικά συστήματα - που κανείς άλλος στον κόσμο δεν έχει. Είμαστε έτοιμοι να το συμπεριλάβουμε αυτό (σ.σ. σε συμφωνίες), αλλά κανείας δεν λεχει συμφωνήσει να συζητήσει μαζί μας για αυτό» είπε ο Πούτιν. 

  • 14:29

    Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση Νόβιτσοκ, αλλά ποτέ κανείς δεν μας παρείχε αποδείξεις

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι και τη φερόμενη δηλητηρίασή του, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για τη διεξαγωγή έρευνας. Εάν κάποιος έχει πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, σε αυτή τη περίπτωση Νόβιτσοκ όπως συνηθίζουν να λένε, σας ζητάμε να μας δώσετε αυτές τις πληροφορίες». 

  • 14:25

    Πούτιν: Έχω ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία και θα κάνω τα πάντα για τα εθνικά συμφέροντα

    «Έχω ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία και στους πολίτες της. Θα κάνω τα πάντα για τα συμφέροντα της Ρωσίας»: Αυτή ήταν η απάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο ίδιος νιώθει υπεύθυνος για τις σχέσεις της Ρωσίας με χώρες της Δύσης. 

  • 14:10

    Πούτιν για Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Ρωσία επί σειρά ετών καλούσε σε διάλογο

    Σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Πούτιν παρατήρησε ότι το τεταμένο κλίμα «σιγόβραζε» στην περιοχή για πολλά χρόνια, οδηγώντας σε σύρραξη, μόλις χάθηκε ο έλεγχος. Άλλωστε, επεσήμανε, η Ρωσία επί σειρά ετών καλούσε σε διάλογο. Όπως είπε, το status quo του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πρέπει να κατοχυρωθεί στα χαρτιά. 

    Στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν

    Πούτιν για Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Ρωσία καλούσε σε διάλογο επί σειρά ετών

    Πέρα από ζητήματα εσωτερικού ενδιαφέροντος, η συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν στρέφεται και γύρω από όλο το φάσμα των διεθνών εξελίξεων, όπως είναι η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 14:03

    Πούτιν: Το σχέδιο της πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη απέτυχε

    «Το σχέδιο της πολυπολιτισμικότητας (σ.σ. στην ΕΕ) ήταν ένα φιάσκο, κατέρρευσε και πολλοί που ζητούσαν αυτό το σχέδιο και την εφαρμογή του, ήταν αναγκασμένοι να το παραδεχθούν» σημείωσε ο Πούτιν. 

  • 13:56

    Πούτιν: Το πότε θα βγούμε από τη σημερινή κρίση εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός

    Προσβλέποντας σε ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας το 2021, ο Πούτιν εξέφρασε την προσδοκία του η κατάσταση να αρχίσει να βελτιώνεται μέσα στους επόμενους έξι μήνες. 

    Όπως είπε, η έξοδος από την οικονομική κρίση που σχετίζεται με την πανδημία εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα ξεπεραστεί η ασθένεια και το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός. 

  • 13:46

    Πούτιν για Λευκορωσία: Οι παρεμβάσεις από το εξωτερικό δεν συμβάλλουν ποτέ στην πρόοδο, αναγκαίος ο διάλογος

    Αναφορικά με την κατάσταση στη Λευκορωσία και τις διαδηλώσεις ενάντια στην επανεκλογή του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πούτιν σημείωσε ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν στήριξη από το εξωτερικό, παρατηρώντας ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να λύσουν οι ίδιοι τα προβλήματά τους. Όπως τόνισε, οι παρεμβάσεις από το εξωτερικό δεν συμβάλλουν ποτέ στην πρόοδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διάλογο. 

  • 13:38

    Πούτιν: Τα σύνορα θα ανοίξουν μόλις το επιτρέψουν οι ειδικοί

    Όπως έκανε γνωστό ο Πούτιν, τα σύνορα της Ρωσίας - που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας - θα ανοίξουν μόλις ανάψουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί. 

    «Μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί, τα σύνορα θα ανοίξουν άμεσα» είπε. 

  • 13:25

    Πούτιν: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου το 2024

    «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσω ή όχι υποψηφιότητα για το 2024» είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

  • 13:14

    Πούτιν για Nord Stream 2: Είναι ωφέλιμος για την ευρωπαϊκή οικονομία, το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί

    Σε ό,τι αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε ότι έχει πλεονεκτήματα για την ευρωπαϊκή οικονομία και πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε έχει να προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ.

    «Ο Nord Stream 2 είναι ξεκάθαρα ωφέλιμος για την ευρωπαϊκή οικονομία γενικά και τη Γερμανία ειδικότερα, λαθώς οι εναλλακτικές πηγές ενέργειεας - όπως είναι το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο που είναι 20% πιο ακριβό από το αέριο που περνάει από τον αγωγό μας - πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και τα νοικοκυριά της Γερμανίας» ανέφερε. 

    Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα σεβαστεί τα συμφέροντα των εταίρων της. 

    «Πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά. Ελπίζω ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα σεβαστεί τους εταίρους και συμμάχους της και δεν θα τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τα εθνικά τους συμφέροντα και ότι θα επιστρέψει σε δίκαιες, ανταγωνιστικές πρακτικές» επεσήμανε ο Πούτιν. 

  • 13:13

    Πούτιν για Ερντογάν: Συχνά διαφωνούμε, αλλά είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του

    «Συχνά έχουμε αποκλίνουσες απόψεις σε διάφορα θέματα με τον πρόεδρο Ερντογάν, μερικές φορές μάλιστα έχουμε ακόμη και αντίθετες απόψεις. Αλλά είναι ένας άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του» είπε μεταξύ άλλων ο Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι από τη στιγμή που θα θεωρήσει πως κάτι είναι προς όφελος της χώρας του, θα το πάει μέχρι τέλους. 

  • 13:04

    Πούτιν: Δεν υπάρχουν «καλοί» ή «κακοί» ηγέτες, έχω συνεργασία με όλους

    Σχετικά με τις συνομιλίες με άλλες χώρες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι δεν υπάρχουν «καλοί» ή «κακοί» ηγέτες σε ό,τι αφορά το πεδίο των διαπραγματεύσεων, όπου διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα, τονίζοντας ότι διατηρεί συνεργασία με όλους τους ηγέτες, προκειμένου να διασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Ρωσία. 

  • 13:01

    Πούτιν: Ακόμη και οι αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είναι λιγότερες αριθμητικά, αλλά ισχυρότερες

  • 13:00

    Πούτιν για συνταγματική αναθεώρηση: Όλα έχουν την ώρα τους

  • 12:53

    Πούτιν: Οι εθνικοί στόχοι παραμένουν παρά τον κορονοϊό

    Οι εθνικοί στόχοι παραμένουν ως έχουν, διεμήνυσε ο Πούτιν σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι όλοι οι υπουργοί εργάζονται με τον πιο αποδοτικό τρόπο, προκειμένου να τους υλοποιήσουν, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας. 

  • 12:48

    Πούτιν: «Νοήμων άνθρωπος» ο Τζο Μπάιντεν

    Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ο Τζο Μπάιντεν να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ. 

    Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον Μπάιντεν, ο Πούτιν τόνισε: «Είναι νοήμων άνθρωπος σε ό,τι αφορά την εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Αναμένουμε ότι όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ή κάποια από αυτά θα επιλυθούν από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση».

  • 12:46

    Πούτιν: Το 13,5% των Ρώσων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας λόγω των προβλημάτων από τον κορονοϊό

  • 12:28

    Πούτιν: Η Ρωσία θα ενισχύσει τη στήριξη στο Ντονμπάς

    Όπως επεσήμανε ο Πούτιν, οποιαδήποτε ευκαιρία για λύση στη σύρραξη στο Ντονμπάς εξαρτάται από την προθυμία των ουκρανικών Αρχών, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία θα ενισχύσει τη στήριξή του στο Ντονμπάς. 

  • 12:16

    Πούτιν για υπόθεση Ναβάλνι: Ο πόλεμος πληροφοριών συνεχίζεται

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι και τους ισχυρισμούς περί ρωσικής εμπλοκής σε δηλητηρίασή του, ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο ηια «πόλεμο πληροφοριών», επισημαίνοντας ότι το να παρατηρεί η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας τις ενέργειές του δεν είναι το ίδιο με το να τον δηλητηριάζει. 

    Όπως είπε, ο Ναβάλνι προσπαθεί να ενισχύσει την εικόνα του, αλλά θα αυτό θα έπρεπε να το επιτύχει μέσα από πραγματικές δράσεις. 

  • 12:12

    Πούτιν: Δεν βοήθησαν Ρώσοι χάκερς τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας απαντώντας σε ερώτηση περί υποτιθέμενης παρέμβασης Ρώσων χάκερς στις αμερικανικές εκλογές του 2016, τόνισε ότι αυτού του είδους οι ισχυρισμοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταστρέφουν τις σχέσεις. 

    Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι δεν βοήθησαν Ρώσοι χάκερς τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί, αλλά ούτε και ποτέ παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές. 

    Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τους Ρώσους χάκερς. 

    Όπως επεσήμανε, οι ρωσο-αμερικανικές διμερείς σχέσεις έχουν καταστεί «όμηρος» των αμερικανικών πολιτικών. 

    Αναφερόμενος στην εκλογή του Τζο Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να επιλύσει τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας. 

    «Γιατί αυτή τη φορά οι Ρώσοι χάκερς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί;» η ερώτηση που έγινε στον Πούτιν. 

  • 11:53

    Στιγμιότυπα από τη συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν

    Στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Pavel Bednyakov
    Η ετήσια Συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Pavel Bednyakov
    Η ετήσια Συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Grigory Sysoev
  • 11:50

    Πούτιν: Θα υπάρξουν προσπάθειες παρέμβασης στις ρωσικές εκλογές

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις ρωσικές εκλογές, επισημαίνοντας εντούτοις ότι η Ρωσία είναι σε θέση να  αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα από ξένες χώρες. Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα είναι έτοιμη να καλέσει ξένουν παρατηρητές για τις εκλογές. 

  • 11:49

    Έκκληση Πούτιν για άρση των κυρώσεων και των εμπορικών περιορισμών εν μέσω της πανδημίας

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μεταξύ άλλων, απήυθυνε έκκληση, προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις και οι εμπορικοί περιορισμοί σε βάρος χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

    «Θα ήταν καλό (σ.σ. χώρες της Δύσης) να σκεφτούν πώς να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να άρουν διαφορετικούς τύπους εμπορικών περιορισμών, κυρώσεις σε βάρος χωρών και αυτούς τους τομείς συνεργασίας που είναι σημαντικοί για να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας» είπε συγκεκριμένα. 

  • 11:47

    Πούτιν: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποια χώρα βρίσκεται πίσω από το ξέσπασπα του κορονοϊού

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να βασίζουν τις κατηγορές σε βάρος κάποιας χώρας. Άλλωστε, όπως τόνισε, το πιο σημαντικό στην τρέχουσα κατάσταση είναι η μάχη ενάντια στην πανδημία. 

    «Σε ό,τι αφορά την προέλευση (σ.σ. της COVID-19), υπάρχουν πολλές φήμες. Δεν θα ήθελα να προβώ σε κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή, ενώπιον όλης της χώρας και ολόκληρου του κόσμου. Δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία απόδειξη για αυτές τις κατηγορίες» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

  • 11:39

    Πούτιν: Θα εμβολιαστώ για τον κορονοϊό το συντομότερο δυνατό

    Τασσόμενος υπέρ των μαζικών εμβολιασμών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε γνωστό ότι αν και ο ίδιος έχει ξεπεράσει τη συνιστώμενη ηλικία, θα εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό. 

    Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι απαραίτητο «όπλο» ενάντια στον κορονοϊο, σημειώνοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί η πανδημία, καθώς όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί «ανοσία της αγέλης».

    Επισημαίνοντας ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, ανέφερε ότι η χώρα πρόκειται να ενισχύσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής για το εγχείρημα αυτό. Όπως είπε, η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παραγωγή εμβολίων, αλλά πρόκειται να υπάρξει μέριμνα. 

  • 11:35

    Πούτιν για βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία: Ο λαός θα αποφασίσει εάν χρειάζονται νέα πολιτικά κόμματα

    «Οι πολίτες αποφασίζουν, οι ψηφοφόροι αποφασίζουν, αυτοί αποφασίζουν στις εκλογές ποιον να στηρίξουν» διεμήνυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι το ρωσικό πολιτικό σύστημα επιτρέπει τη συμμετοχή νέων πολιτικών δυνάμεων στις εθνικές προεκλογικές εκστρατείες. 

  • 11:29

    Πούτιν για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V: Δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές παρενέργειες

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπερασπίστηκε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, σημειώνοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές παρενέργειες, αντιθέτως έχει παρατηρηθεί υψηλή αποτελεσματικότητα. 

    Σημειώνεται ότι η παράδοση του Sputnik V έχει ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας. 

    Ο Πούτιν υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό. 

  • 11:25

    Πούτιν: Η Ρωσία βρίσκεται στο top 3 της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό

    Η Ρωσία βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες χώρες που διενεργούν τους περισσότερους ελέγχους στον πληθυσμό τους για τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα ήταν και η πρώτη χώρα που ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, τόνισε ο Πούτιν. 

  • 11:22

    Πούτιν: Το σύστημα υγείας της Ρωσίας αντιμετώπισε την πανδημία πιο αποτελεσματικά από άλλες χώρες

    Κάνοντας μνεία στον τρόπο που έδρασε το ρωσικό σύστημα υγείας απέναντι στην πανδημία, ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αντιμετώπιση ήταν πιο αποτελεσματική από την πολιτική που ακολουθήθηκε σε άλλες χώρες. 

    Άλλωστε, ο Πούτιν παρατήρησε ότι το σύστημα υγείας καμίας χώρας δεν ήταν έτοιμο για ένα πρόβλημα τέτοιας έκτασης όπως είναι η πανδημία του κορονοϊού. 

  • 11:18

    Πούτιν: Η Ρωσία γίνεται λιγότερο εξαρτημένη από τη βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου

  • 11:07

    Ο Πούτιν απαντά στην πρώτη ερώτηση για τον κορονοϊό: «Η Ρωσία ίσως διαχειρίστηκε καλύτερα τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σε σχέση με άλλες χώρες»

    Αναφερόμενος στην κατάσταση της πανδημίας και σε ό,τι αφορά στον οικονομικό αντίκτυπο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε ότι ο κορονοϊός επέδρασε στην παραγωγή, στους μισθούς και στις θέσεις εργασίας, εντούτοις επεσήμανε ότι η Ρωσία ενδέχεται να έχει υιοθετήσει καλύτερη πολιτική σε σχέση με άλλες χώρες. 

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πτώση του ΑΕΠ εκτιμάται στο 3,6% στη Ρωσία, ήτοι χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με τα προγνωστικά για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

    Σε ό,τι αφορά την ανεργία, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 6,3%, όπως είπε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το επόμενο έτος θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. 

  • 11:07

    Εικόνες από τη διαφορετική φετινή συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου - Στους 247 οι δημοσιογράφοι που δίνουν το «παρών»

    © Sputnik
    Στιγμιότυπο από τον χώρο που πραγματοποιείται η ετήσια Συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Mikhail Klimentyev
  • 11:05

    Ξεκινάει η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Λίβανος: Ο ξάδερφος του Νασράλα oρκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

  Ο Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές...