Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Σε κρίσιμη κατάσταση η 34χρονη από τον Πύργο που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

 


ΜΕΘ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Βρείτε μας
Ποια η κατάσταση του 37χρονου από την Κεφαλλονιά που εισήχθη στο νοσοκομείο του Ρίου με θρομβοπενία και της 48χρονης από τη Θήβα παραμένει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 34χρονη από τον Πύργο, η οποία μετά τη θρόμβωση που υπέστη αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, υποβλήθηκε σε έκτακτο χειρουργείο στον εγκέφαλο.
Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου Νοσοκομείου, μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της βρετανοσουηδικής εταιρείας κατά του κορονοϊού.
Μιλώντας στο MEGA, o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, ανέφερε πως η επέμβαση ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, ωστόσο «όλα πήγαν καλά», εκφράζοντας την ελπίδα η 34χρονη «να μπορέσει να τα καταφέρει».
«Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα» τόνισε ο Αθανάσιος Πρεκατές, προσθέτοντας:
«Είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Είναι σε κώμα, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Τώρα είναι ελαφρώς καλύτερα. Αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη».
Σημειώνεται ότι η κίτρινη κάρτα της έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν τελικά η θρόμβωση που υπέστη σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Πύργου, η επιδείνωσή της ήταν τόσο ραγδαία που αν και μπήκε περπατώντας, λίγα λεπτά αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση.
Όταν μάλιστα ξάπλωσε στο κρεβάτι, είχε επιληπτικούς σπασμούς, πριν διασωληνωθεί αμέσως.
«Η 34χρονη έκανε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ χειρουργείο. Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για τη γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Χρειάζεται ακόμα χρόνος», τόνισε ο κ. Πρεκατές.
Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει αν για την κατάστασή της ευθύνεται το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ευτυχώς γλιτώσαμε τις θρομβώσεις»

Την ίδια ώρα, σε πολύ κατάσταση νοσηλεύεται ο 37χρονος από την Κεφαλλονιά, ο οποίος εισήχθη χθες (27/05) στο νοσοκομείο του Ρίου με θρομβοπενία, δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με Johnson & Johnson.
«Χρειαζόταν μια περαιτέρω εξέταση μαγνητική για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θρομβώσεις. Η μαγνητική έδειξε ότι δεν υπάρχουν θρομβώσεις και γι’ αυτό καθησυχάσαμε. Τώρα πολεμάμε με θεραπευτική αγωγή τη θρομβοπενία», ανέφερε ο πατέρας του.
Μιλώντας επίσης στο MEGA, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως για την περιπέτεια του γιου του ευθύνεται το εμβόλιο, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να γίνεται καλύτερη ενημέρωση πριν από τον εμβολιασμό.

«Είμαι κι εγώ υπέρ των εμβολιασμών. Μεγάλο πρόβλημα είναι όμως ότι πηγαίνει ο κόσμος και εμβολιάζεται χωρίς να έχει μια γνωμάτευση είτε του οικογενειακού γιατρού είτε των γιατρών που τον εμβολιάζουν. Νομίζω ότι και η κληρονομικότητα παίζει κάποιον ρόλο τον οποίο κι εμείς παραβλέψαμε. Από την πλευρά της μητέρας του υπήρχαν και κάποιες θρομβώσεις», πρόσθεσε.

Παραμένει στη ΜΕΘ η 48χρονη

Όσον αφορά τέλος στη 48χρονη από τη Θήβα, παραμένει για 11η ημέρα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού λόγω του θρομβοεμβολικού επεισοδίου που υπέστη λίγο μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson.
Η κατάστασή της παραμένει σταθερή, ωστόσο, σύμφωνα με την αδερφή της, έχει ένα κενό μνήμης.
«Το πάμε μέρα με τη μέρα. Μίλησα (μαζί της) για ένα λεπτό και μου είπε ότι είναι καλύτερα. Βέβαια εκείνη έχει ένα κενό, έχει μείνει ότι είχε γαστρεντερίτιδα και ήταν στη Θήβα. Τώρα το πώς βρέθηκε στην εντατική – στο μεσοδιάστημα έχει πατήσει delete», αποκάλυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου