Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Αποκάλυψη - "βόμβα" για την προέλευση του κορονοϊού: Τον δημιούργησαν Κινέζοι επιστήμονες

 


Επιβάτες φορούν μάσκες για να προλάβουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε σταθμό του μετρό στο Χονγκ Κονγκ. Τετάρτη,22 Ιανουαρίου, 2020 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.05.2021
Βρείτε μας
Σύμφωνα με έρευνα 22 σελίδων που δημοσίευσε η Daily Mail, οι επιστήμονες στη συνέχεια προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη τους.
Μία νέα μελέτη για την προέλευση του κορονοϊού κάνει λόγο για «μοναδικά αποτυπώματα» που βρέθηκαν σε δείγματα της COVID-19, κάτι που συνιστά ανθρώπινη εμπλοκή σε εργαστήριο.
Η αποκάλυψη-«βόμβα» έρχεται μέσα από έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail και αναφέρει πως υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό ενώ εργάζονταν πάνω σε κάποιο πρότζεκτ (Gain of function research) σε εργαστήριο της Γουχάν.
Το δημοσίευμα, επικαλείται μια έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (Quarterly Review of Biophysics Discovery).
Σύμφωνα με αυτήν, ο κορονοϊός προήλθε από Κινέζους επιστήμονες που πειραματίζονταν σε έναν ιό που βρήκαν σε νυχτερίδες και αύξησαν την μεταδοτικότητά του για να μελετήσουν την πιθανή επιρροή του στους ανθρώπουςΗ έρευνα αναφέρει ότι οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μεθόδους ανάστροφης μηχανικής για να καλύψουν τα ίχνη τους. Επίσης γίνεται λόγος για «σκόπιμη καταστροφή» στοιχείων και ότι οι εν λόγω επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους, δεν ήταν σε θέση να το πράξουν ή έχουν εξαφανιστεί.
Έρευνα της Daily Mail για την προέλευση του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.05.2021
Έρευνα της Daily Mail για την προέλευση του κορονοϊού
Οι επιστήμονες που συνέταξαν την μελέτη μιλούν για «αποτυπώματα» που πιστοποιούν εργαστηριακή προέλευση του ιού. Επίσης αναφέρουν ότι επιχείρησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά συνάντησαν την αντίδραση μεγάλων επιστημονικών περιοδικών, καθώς η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση, από τα ζώα στον άνθρωπο.
Έρευνα της Daily Mail για την προέλευση του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.05.2021
Έρευνα της Daily Mail για την προέλευση του κορονοϊού
Η Daily Mail αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι επιστήμονες και πολιτική, εξετάζουν την εκδοχή ο ιός να «διέρρευσε» από εργαστήριο της Γουχάν.«Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6) Sir Richard Dearlove μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Στην μελέτη που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, οι επιστήμονες περιγράφουν την έρευνα που έκαναν στα πειράματα που έγιναν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γυχάν μεταξύ του 2002 και του 2019 και αναφέρουν ότι Κινέζοι επιστήμονες, μερικοί από αυτούς μάλιστα συνεργάστηκαν και με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να βρήκαν τα εργαλεία για τη δημιουργία του ιού.
Το πρότζεκτ «Gain of Function», αφορά την προσπάθεια επιστημόνων να τροποποιήσουν ιούς που εντοπίζονται στη φύση και να τους κάνουν πιο μολυσματικούς για να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε εργαστήριο για να κατανοηθεί καλύτερα η επίδρασή τους στον άνθρωπο.
Μάλιστα αναφέρουν μία σειρά αμινοξέων που βρήκαν στην ακίδα του SARS-Cov-2, ως την βασικότερη ένδειξη για την προέλευση του ιού από εργαστήριο.Ο Νορβηγός καθηγητής ιολογίας Sørensen ανέφερε στην Daily Mail, ότι όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο προκαλεί τον ιό να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα, όπως ένας μαγνήτης . Αλλά επειδή, όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι εξαιρετικά απίθανο» και κατέληξε:
«Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι εάν το κατασκευάσετε τεχνητά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...