Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης: Τον Ιούλιο - τον Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι

 


Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην Bild - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.05.2021
Βρείτε μας
Την αισιοδοξία του πως στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι, εξέφρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, όταν δηλαδή η τουριστική σεζόν φτάσει στο πικ της, τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκης.
«Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως, θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι. Όπως βλέπετε, η χώρα είναι ανοιχτή, λειτουργεί κανονικά» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild και τους δημοσιογράφους Πάουλ Ροντσχάιμερ και τη Λιάνα Σπυροπούλου, με φόντο την Ακρόπολη, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα μας.
«Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός και καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται και με την χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να ταξιδεύει.
«Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές» υποστήριξε.
Τόνισε πως στη χώρα μας έχουν επιβληθεί τα τρία lockdown και για τον ίδιο, η χαλάρωση των μέτρων δεν έχει να κάνει με την τουριστική σεζόν, αλλά με τη μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων, από τον καλό καιρό και τα εμβόλια.
Για τον ίδιο, ο λόγος που είχαμε πιο πολλά κρούσματα το φθινόπωρο σε σχέση με την άνοιξη, είναι τα περισσότερα τεστ που διενεργήθηκαν και θεωρεί πως η χώρα μας είναι σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους σκληρούς επιδημιολογικούς δείκτες.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.05.2021
Ελλάδα
Μητσοτάκης σε Σασόλι: Το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνει μόνιμος θεσμός
Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα κρούσματα της COVID-19 επικεντρώθηκαν στην Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα και όχι τόσο στα νησιά και θεωρεί πως οι μάσκες θα διατηρηθούν σίγουρα στους εσωτερικούς χώρους.
Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης τονίζει πως άσκησε μεγάλη πίεση στο Συμβούλιο για να γίνουν αυστηρότερες, και ένας από τους λόγους ήταν προφανώς ότι το αεροπλάνο αναχώρησε από την Αθήνα και μέσα υπήρχαν και Έλληνες επιβάτες.
Ακόμη, ξεκαθάρισε πως η Αθήνα εν έχει απολύτως καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε πράκτορας της KGB ή άλλοι πράκτορες ήταν στην πτήση.
«Καμία απολύτως. Μηδενική ένδειξη. Και το διερευνήσαμε με ιδιαίτερα λεπτομερώς» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε πως «δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία σε μια εβδομάδα ή σε ένα μήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...