Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Η Ν.Δ. ψάχνει τρόπο να κλείσει την Προανακριτική μετά το φιάσκο

 Η Ν.Δ. ψάχνει τρόπο να κλείσει την Προανακριτική μετά το φιάσκο



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Μετά από ημέρες καταθέσεων, από τις οποίες δεν προέκυψαν στοιχεία για Νίκο Παππά, με αποκορύφωμα την κατάθεση του ίδιου του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος εκνεύρισε ακόμη και τους βουλευτές της Ν.Δ., η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται πως προετοιμάζεται να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες.

Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος φέρεται να ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα προτείνει άλλους μάρτυρες προς εξέταση.

Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τα όσα είχε προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία τον Απρίλιο, όταν και είχε προτείνει στον δεύτερο γύρο μαρτύρων να κληθούν τόσο ο εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης.

Τώρα η Ν.Δ. φαίνεται να παίρνει πίσω εκείνες τις μεγαλόσχημες δηλώσεις, ενώ εμφανίζεται αρνητική και απέναντι στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τον επόμενο κύκλο μαρτύρων.

Ειδικότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να ζήτησε την εξέταση του Κώστα Βαξεβάνη, του Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσάδαρη. Από την πλευρά της η Ελληνική Λύση συμφώνησε στην κλήση του Βαξεβάνη, ενώ πρότεινε να κληθεί και η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να είπε όχι στην κλήση του διευθυντή της ΤτΕ και της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, ενώ επιφυλάχθηκε για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη με πρώτο μάρτυρα, εκτός, απροόπτου τον Θανάση Τσάδαρη.

Κατά τα άλλα και η σημερινή ημέρα ήταν δύσκολη για την κυβερνητική πλειοψηφία με τον μάρτυρα Δήμο Βερύκιο να εκθέτει ξανά τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Βερύκιος ενημέρωσε πως το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία Καλογρίτσα, ο ίδιος δεν ήταν παρών, όπως φέρεται να ανέφερε ότι ο Δ. Κοντομηνάς δεν χρησιμοποίησε κολακευτικά λόγια για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο δημοσιογράφος φέρεται να υποστήριξε ότι αρχικά ο Κοντομηνάς είχε την εντύπωση πως τον Καλογρίτσα τον έστειλε το Μαξίμου, όμως μετά τη συνάντηση η πεποίθησή του ήταν ότι το Μαξίμου δεν ήθελε τον Καλογρίτσα, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε «μου είπε ο Κοντομηνάς, όταν τρώγαμε, "πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία"».

Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν ότι «μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της Ν.Δ.».

Κατηγόρησαν, μάλιστα, την Νέα Δημοκρατία ότι τεχνηέντως αλλοιώνει τη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα, διακινώντας διαλόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές προ πενταετίας, αποκρύπτοντας σκοπίμως τις σημερινές απαντήσεις του Δήμου Βερύκιου.

«Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολίασαν χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου