Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Χαρδαλιάς: Δεν τελείωσε τίποτα - Οι πέντε περιοχές που ανησυχούν και τα μέτρα αν υπάρξει έξαρση

 


Βρείτε μας
Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και δεν πρέπει να υπάρξει κανένα πισωγύρισμα.
Στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπου επισκέφθηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας που ξεκινά τη λειτουργία του από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, με 10 εμβολιαστικές γραμμές.
Νίκος Χαρδαλιάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Ελλάδα
Στο 25% η υποχρεωτική τηλεργασία από Ιούνιο - Η ανακοίνωση Χαρδαλιά σε ερώτηση του Sputnik
Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να «αγκαλιάσουν» την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας μας.
Μάλιστα, τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω είναι η εικόνα μιας ασφαλούς χώρας, στην οποία και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.
«Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί πρόβλημα στην προοπτική του τουρισμού μας. Η παράκληση, λοιπόν, είναι να εμπιστευτούμε την επιστήμη, να βρεθούμε όλοι εδώ, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και εδώ στην Κέρκυρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που προέχει είναι η σταδιακή - βήμα με βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα, που για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα από τους εμβολιασμούς και η τήρηση των μέτρων.

«Κάνω έκκληση, παράκληση – κρατάτε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα είναι ολέθριο να έχουμε υπερτοπικές συρροές, πόσο μάλλον σε νησιά, πόσο μάλλον σε τουριστικούς προορισμούς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε παράλογους συγχρωτισμούς, κι αυτό είναι μία σύσταση, μία παράκληση προς όλους. Όλοι πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα» υπογράμμισε.

«Εάν ο καθένας από εμάς τηρήσει τα μέτρα και με σύμμαχο το τείχος ανοσίας, θα τα καταφέρουμε» σημείωσε ακόμη.

«Καμπανάκι» για πέντε περιοχές

Χτες, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ενώ η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου.
Μετρό στο Σύνταγμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Ελλάδα
Ανοίγουν τα γυμναστήρια, μειώνεται η τηλεργασία και παραμένει χωρίς μουσική η εστίαση - Όλα τα μέτρα
Αυτές οι πέντε περιοχές είναι:
Ρόδος, που τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 43% σε τρεις ημέρες
Μυτιλήνη, κατά 36%
Σύρος κατά 50%
Τροιζηνία, που τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί
Χανιά με 213 ενεργά κρούσματα, όταν στις 20 Μαΐου ήταν 169, δηλαδή μία αύξηση κατά 26%.

Τα μέτρα σε περίπτωση που «φουντώσει» ο κορονοϊός

Τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων είναι τα ακόλουθα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί.
Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους: Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι και υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης θα επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι ως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, οπότε θα επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Αναστολή των οικοδομικών εργασιών
Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες, με την παρουσία ως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου