Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Eν ψυχρώ εκτέλεση στη Βάρη - Εκτός ελέγχου πλέον η ανομία

 Eν ψυχρώ εκτέλεση στη Βάρη - Εκτός ελέγχου πλέον η ανομία

Από το χθεσινό έγκλημα στα Σεπόλια

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Λίγες ώρες μετά από τη δολοφονία στα Σεπόλια, δεύτερη εκτέλεση έρχεται για να επιβεβαιώσει πως έχει χαθεί κάθε έλεγχος με το οργανωμένο έγκλημα. Το δόγμα Χρυσοχοΐδη περί «νόμου και τάξης» εξαντλείται στις καταλήψεις, στις πλατείες και απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. 
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Λίγο πριν τις εννέα το πρωί, σημειώθηκε το νέο έγκλημα, ούτε ένα 24ωρο μετά την εκτέλεση 34χρονου από την Αλβανία σε καφετέρια στα Σεπόλια.

Θύμα της σημερινής ενέδρας φέρεται να είναι ένας Έλληνας, πρώην πυγμάχος, γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας. 

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον άνδρα έξω από αθλητικό - πυγμαχικό σύλλογο, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22, όπου οι άγνωστοι τον προσέγγισαν με μαύρο πολυτελές τζιπ και τον πυροβόλησαν πολλές φορές στο κεφάλι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών. 

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, φυγοδικούσε στη Βουλγαρία, είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας, αναδεικνύοντας περίτρανα το έλλειμμα στη διαχείρισή της από τις αρχές, με την κυβέρνηση να απασχολεί μόνο το πώς θα περιορίσει τις κοινωνικές δραστηριότητες και την αντίσταση των πολιτών ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που προωθεί, καθώς και πώς θα «φιμώσει» το φοιτητικό κίνημα. 

Ενδεικτική είναι η σημερινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Facebook, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι «το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πώς θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ», σημειώνοντας πως «το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στα έργα της κυβέρνησης είναι κραυγαλέο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου