Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Αυτό είναι το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid - Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έγινε


Αυτό είναι το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid - Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έγινε
Δελτίο τύπου / POOL

Τα «αποκαλυπτήρια» για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό (EU Digital COVID Certificate) – το «διαβατήριο» που θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους πολίτες να μετακινούνται μέσω της «λωρίδας ταχείας κυκλοφορίας» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) εν καιρώ πανδημίας έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα παρουσία του πρωθυπουργού και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Την σύντομη παρουσίαση πραγματοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), ενώ το «παρών» έδωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία τόσο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όσο και του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες σε όλη την ΕΕ. Το βασικό ερώτημα ήταν, είπε, πώς το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο ήταν κατ' αρχήν ένα ιατρικό έγγραφο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πανευρωπαϊκό έγγραφο που θα διασφάλιζε την ελευθερία των μετακινήσεων.«Έπρεπε να διατρέξουμε ένα μεγάλο πεδίο πληροφοριών. Αν δεν γινόταν αυτό θα έπρεπε να το κάνουμε διμερώς κάθε χώρα, πράγμα εξαιρετικά περίπλοκο», είπε ο υπουργός

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε τον τρόπο συμπλήρωσης των στοιχείων στο ψηφιακό πιστοποιητικό. Μάλιστα, όπως είπε, για τις ανάγκες της παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε ένα φανταστικό πρόσωπο.

Μητσοτάκης: Σκοπός δεν είναι να διχάσουμε

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για το ψηφιακό πιστοποιητικό, σημειώνοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε τις διαδικασίες ψηφιοποίησης στην Ελλάδα
Photo 1/4
Πηγή: Δελτίο τύπου / POO

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου