Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου

 Τετ α τετ Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου για συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτος σταθμός για τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματία το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε ολιγόωρη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η συνάντηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε θετικό κλίμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Χθες το βράδυ, ο ΥΠ.ΕΞ. της χώρας μας, παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του ενόψει της επίσημης συνάντησής τους το πρωί της Δευτέρας.

Οι δύο υπουργοί ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

«Παράθυρο» για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το ζήτημα της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου, αναμένεται να κριθεί σήμερα.

Κατά τα άλλα, στη χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. στην Κομοτηνή, επέμεινε στις αιτιάσεις που είχε προβάλει και στην Αγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που κατηγόρησε την Τουρκία για συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...