Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια και Τσαβούσογλου – Πήγαν με τα πόδια από το Μαξίμου στο υπ. Εξωτερικών

 


Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα, Ελλάδα, 31 Μαΐου 2021. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.05.2021
Βρείτε μας
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περπάτησαν από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Υπουργείο Εξωτερικών.
Πεζή αποφάσισαν να μεταβούν από το Μέγαρο Μαξίμου έως το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Οι δύο άνδρες διέσχισαν με τα πόδια τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας η οποία είχε κλείσει λόγω της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού και κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έως το υπουργείο ο κ. Δένδιας έκανε μια "μίνι" ξενάγηση στον Τούρκο ομόλογό του, δείχνοντάς του το κτίριο της Βουλής και τα παρακείμενα του ΥΠΕΞ κτίρια.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Μητσοτάκη

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκησε περίπου μία ώρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και τονίστηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας.
Θετικά αποτίμησε τη συνάντηση και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτηρίζοντας την «ανανέωση» των διαύλων διαλόγου ως θετικό βήμα.
«Η ενίσχυση των σχέσεών μας είναι σημαντική για την επίλυση των διαφορών μας» τόνισε στο Twitter.

Το πρόγραμμα Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Σημειώνεται πως η συνάντηση των δύο υπουργών ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 στο Υπουργείο Εξωτερικών σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, όπου θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Τσαβούσογλου και Δένδιας θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ενώ οι κοινές τους δηλώσεις αναμένεται γύρω στις 13:15.
Σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.04.2021
Κόσμος
Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για νέο γύρο συζήτησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης
Επίσης, πολύ πιθανό είναι να συζητηθεί και το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ιδιωτική επίσκεψη σε υψηλούς τόνος

Την Κυριακή, ο Τσαβούσογλου βρέθηκε στη δυτική Θράκη για ιδιωτική επίσκεψη, όπου προχώρησε σε προκλήσεις με συνεχόμενα εμπρηστικά tweets περί "τουρκικής μειονότητας".
Η απάντηση ήρθε μέσω του εκπροσώπου του ελληνικού Υπ. Εξωτερικών που υπογράμμισε πως η χώρα μας είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, κατηγορώντας την Άγκυρα για συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Το βράδυ της Κυριακής όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ έφτασε στην Αθήναπαρακάθισε σε ανεπίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Νίκος Δένδιας, σε εστιατόριο απέναντι από την Ακρόπολη σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα.
Το δείπνο που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και βρέθηκαν, επίσης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Κώστας Φραγκογιάννης και Σεντάτ Ονάλ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...