Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΗΠΑ: Μακελειό με οκτώ νεκρούς στο Σαν Χοσέ – "Παγιδευμένο" με εκρηκτικά το αμαξοστάσιο

 


Μακελειό στο Σαν Χοσέ  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.05.2021
Βρείτε μας
Ο δράστης, ο οποίος αυτοκτόνησε, είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του πριν από το δολοφονικό αμόκ.
Τη ζωή τουλάχιστον οκτώ ατόμων αφαίρεσε ένας ένοπλος, ο οποίος άνοιξε το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης (26/05) πυρ σε εγκαταστάσεις σιδηροδρομικής εταιρείας στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.
Τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης έκαναν αρχικά λόγο για «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες», ωστόσο ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις, ανακοίνωσε πως οι νεκροί για την ώρα είναι οκτώ, ωστόσο ο τραγικός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως νεκρός είναι και ο δράστης, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει αν αυτοκτόνησε, όπως αναφέρουν μαρτυρίες ή εξουδετερώθηκε από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.
Ο δράστης εργαζόταν στο αμαξοστάσιο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι του όπλισε το χέρι, σκορπίζοντας τον θάνατο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης συνδικάτων.Το μακελειό συνέβη λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα, Valley Transportation Authority, στο 101 της West Younger Avenue, κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης,Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VTA, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε πως πρόκειται για μια «φρικτή τραγωδία», ενώ οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των θυμάτων.
Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό, σημείωσε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ σε ένα τμήμα του αμαξοστασίου όπου οι εργαζόμενοι κάνουν εργασίες συντήρησης οχημάτων, ενώ «δεν εισήλθε στο κέντρο λειτουργίας και ελέγχου».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λισκάρδο, μίλησε για μια «μαύρη» μέρα και μια «πολύ σκοτεινή στιγμή», τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...