Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ούτε λεπτό χαμένο

 




Η νεοφιλελεύθερη επέλαση θα είναι άγρια και αποφασιστική. Το αποτύπωμα στην καθημερινότητα, στη φορολογία, στον μισθό, στα δικαιώματα θα είναι άμεσο και σκληρό

Ανακύκλωση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, χρεοκοπημένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν αντιΣΥΡΙΖΑ διαπιστευτήρια, ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, ειδικοί στις «δουλειές», και ο -άλλους 10 να είχαμε- Παπασταύρου. Αυτό είναι το ψηφιδωτό της κυβέρνησης που ορκίζεται σήμερα. Ένα υδροκέφαλο κυβερνητικό σχήμα, 63 τον αριθμό υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί, οι περισσότεροι στην Ιστορία της Μεταπολίτευσης, θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα Μητσοτάκη. Όχι αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά την πραγματική ατζέντα των περικοπών στο ΕΣΥ, της απαξίωσης της δημόσιας Παιδείας, των ιδιωτικοποιήσεων, την ολοκλήρωση του οδοστρωτήρα στην εργασία και του σχεδίου Τσακλόγλου στην ασφάλιση.

Η νέα κυβέρνηση με μια πανίσχυρη εντολή δεν θα χάσει ούτε μέρα. Η νεοφιλελεύθερη επέλαση θα είναι άγρια και αποφασιστική. Το αποτύπωμα στην καθημερινότητα, στη φορολογία, στον μισθό, στα δικαιώματα θα είναι άμεσο και σκληρό καθώς σταδιακά θα εγκαταλείπεται και η λογική των επιδομάτων και των pass, αφού το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο θα σφίξει ξανά μετά τη χαλαρότητα που ακολούθησε την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Σε συνδυασμό με την ισχυρή Ακροδεξιά και τη φασιστική εκπροσώπηση που εκ των πραγμάτων θα ανοίξει ατζέντα Μεσαίωνα όσον αφορά τα δικαιώματα, τις αμβλώσεις, την εκκλησία, το μεταναστευτικό, τα LGBTQ+ θέματα, το μέλλον φαντάζει ζοφερό.

Σε αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε το δικαίωμα ούτε την πολυτέλεια να επαναπαυθεί. Οι αναγκαίες διαδικασίες ανασυγκρότησης, οι αλλαγές που αν δεν είναι τολμηρές και αποφασιστικές, δεν θα έχουν καμία αξία, πρέπει να γίνουν συντεταγμένα μεν, άμεσα δε. Τα συλλογικά όργανα οφείλουν να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται και τα στελέχη του κόμματος να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η κοινωνία δεν θα δώσει άφεση αμαρτιών ούτε θα συγχωρέσει λάθη, εγωισμούς και καθυστερήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...