Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Μικροεπιδόματα και «καλάθια» στο πρώτο υπουργικό

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI


Με την εύκολη λύση των μικροεπιδομάτων και των «καλαθιών» σκοπεύει και η νέα κυβέρνηση, που συνεδριάζει για πρώτη φορά το πρωί της Τετάρτης, να απαντήσει στις ανατιμήσεις, μέχρι να έρθει η ανάπτυξη και οι αυξήσεις στους μισθούς.

Μάλιστα, σε μία κίνηση συμβολισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκινάει κύκλο επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, θα περάσει το απόγευμα (17.00) πρώτο το κατώφλι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα της ταχύτητας στην υλοποίηση όσων δεσμεύτηκε προεκλογικά αλλά και των μεταρρυθμίσεων που θέλει να υλοποιήσει στη νέα τετραετία.

ADVERTISEMENT

Στη διάρκεια του υπουργικού, ο πρωθυπουργός, όπως σχεδόν προανήγγειλε χθες, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα εξαγγείλει την επέκταση του Καλαθιού του Νοικοκυριού, η χρονική ισχύς του οποίου εξαντλείται σε δύο μέρες ( 30/06) και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Είναι πιθανό επίσης, να ανακοινωθεί η επέκταση του market pass, καθώς το κύμα ακρίβειας συνεχίζει να πλήττει την αγορά, παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού, αναμένεται να παραδώσει στα μέλη της κυβέρνησης τους γνωστούς «μπλε φακέλους» με τις προτεραιότητες ανά τομέα αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν για την προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών.

Σύμφωνα με το ieidisis.gr, τα πρώτα νομοσχέδια που δρομολογούνται για ψήφιση στη Βουλή, αφορούν:

1. στην ψηφιακή διακυβέρνηση, 

2. στον κώδικα διοικητικής διαδικασίας,

3. στη φορολογία.

4. στην επανακρατικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει τον τίτλο «Επιτελικό 2», θα αφορά στη λειτουργία του επιτελικού Κράτους, σε όλες τις πτυχές και τις προεκτάσεις του.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να επικοινωνεί με τη δημόσια διοίκηση. Η επικοινωνία θα γίνει περισσότερο ψηφιακή και άρα εύκολη, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τους πολίτες και το Κράτος.

Το τρίτο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή, αφορά στο φορολογικό. Στις προεκλογικές του ομιλίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει νόμο με όλα τα οικονομικά μέτρα, έως το τέλος της τετραετίας, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης το τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα χρόνια.

Το τέταρτο νομοσχέδιο θα αφορά στην επανακρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...