Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Μονάδες της PMC "Wagner" έφυγαν από το έδαφος της περιοχής Lipetsk

 


Οι αρχές είπαν ότι μονάδες της PMC "Wagner" εγκατέλειψαν το έδαφος της περιοχής Lipetsk

Μαχητές του PMC Wagner στην οδό του Rostov-on-Don - RIA Novosti, 1920, 25/06/2023
Στρατιώτες του PMC "Wagner" στην οδό του Rostov-on-Don
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 25 Ιουνίου - RIA Novosti. Μονάδες της PMC "Wagner" έφυγαν από την περιοχή Lipetsk, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της περιφερειακής κυβέρνησης.
"Τα τμήματα του PMC" Wagner ", που σταμάτησαν την προηγούμενη μέρα στην περιοχή Lipetsk, εγκατέλειψαν το έδαφος της περιοχής", αναφέρει το δημοσίευμα.
Το βράδυ της 24ης Ιουνίου, οι δυνάμεις Βάγκνερ κατέλαβαν το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Ροστόφ-ον-Ντον. Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των δηλώσεων του Yevgeny Prigozhin σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες των ενόπλων δυνάμεων σε στρατόπεδα PMC - αυτό διαψεύστηκε τόσο από το Υπουργείο Άμυνας όσο και από το FSB .
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις ενέργειες των Βαγκνεριτών εγκληματική περιπέτεια και ανοίχτηκε ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν για οργάνωση ένοπλης εξέγερσης.
Αργότερα, η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ο Alexander Lukashenko είχε συνομιλίες με τον Prigozhin και αποδέχθηκε την πρότασή του να σταματήσει το κίνημα Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για αποκλιμάκωση.
Το βράδυ, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ , είπε ότι ο επικεφαλής του PMC «θα πήγαινε στη Λευκορωσία» και η ποινική υπόθεση θα απορριφθεί. Η εγγύηση ότι ο Πριγκόζιν θα μπορέσει να το κάνει αυτό είναι ο λόγος του Προέδρου της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...