Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Συναγερμός! Η Wagner θέλει να καταλάβει αποθήκες με πυρηνικά - Μεγάλη φάλαγγα του Πριγκόζιν έφτασε στην Καλούγκα 240 χλμ μακριά από την Μόσχα

 

Ρωσία 
 Ενημερώθηκε στις: 

Συναγερμός! Η Wagner θέλει να καταλάβει αποθήκες με πυρηνικά - Μεγάλη φάλαγγα του Πριγκόζιν έφτασε στην Καλούγκα 240 χλμ μακριά από την Μόσχα



Βρέθηκαν Διακόπηκε το ιντερνέτ στην Μόσχα και κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος αλλά μέχρι το βράδυ ο Πούτιν κινδυνεύει να μην είναι στην εξουσία-Οι Τσεστένοι του Καντίρωφ είναι καθ΄οδόν για το Ροστόφ

Ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις στην Ρωσία, οι οποίες τρέχουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατά του καθεστώτος του Πούτιν.

Έγινε έφοδος στο γραφείο του Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη και βρέθηκαν 4 δισεκατομμύρια ρούβλια άγνωστης προέλευσης, αφήνοντας υπονοούμενα για όλη την πορεία της απειλής του Πριγκόζιν στο Κρεμλίνο.

Φάλαγγα 150 οχημάτων μάχης, αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενου πυροβολικού και πυραύλων βρίσκεται 5-6 ώρες μακριά από την Μόσχα, ενώ ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει την κράτηση για 30 ημέρες για παραβίαση του στρατιωτικού νόμου.       

Πληροφορίες θέλουν τον Πριγκόζιν να έχει ένα τρομερό σχέδιο.

“Η Wagner ετοιμάζεται να καταλάβει αποθήκες με πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με την ATEC. Προηγμένες μονάδες του Wagner χουν προσεγγίσει τα περίχωρα του Μπορισογκλέμπ στην περιφέρεια του Βορονέζ, στην οποία υπάρχει μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων γνωστή ως “  σχέδιο (Object) 375C”.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, αλλά αναμένουμε να δοθούν σύντομα για το θέμα αυτό, που είναι το πιο σοβαρό για ολόκληρη την Ευρώπη.   

Κοινώς, ο Θεός να βάλει το χέρι του, διότι ο Πριγκόζιν παίζει  με την “φωτιά” κυριολεκτικά, ενώ στο μέτωπο της Ουκρανίας δεν έχουμε κάτι αξιόλογο αφού όλοι φοβούνται το παραπάνω ενδεχόμενο, το οποίο θα απειλούσε ολόκληρο τον πλανήτη.   

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκυ δήλωσε την στήριξη του στο Πριγκόζιν, αλλά μάλλον έχει παντελή άγνοια κινδύνου με ποιον έχει να κάνει πραγματικά.

Κίνδυνος για την ρωσική πρωτεύουσα και τον Πούτιν μέχρι σήμερα το βράδυ


 Οι επόμενες 24 ώρες για τον Πούτιν θα αποδειχθούν κρίσιμες για το μέλλον αυτής της σύγκρουσης, καθώς η αντίσταση της Wagner αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τον έλεγχό της Ρωσίας.

Αυτή η άνευ προηγουμένου απειλή δεν μοιάζει με καμία άλλη στο παρελθόν.  Αυτός ο πόλεμος έχει μετατοπιστεί από το να είναι στην Ουκρανία στη Ρωσία και έχει φτάσει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα στη Μόσχα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Η Wagner, γνωστή ως οι ισχυρότερες δυνάμεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, έχουν στραφεί τώρα εναντίον της ίδιας της κυβέρνησης που κάποτε υπηρέτησαν.

Η εξέγερση τους όχι μόνο υπονομεύει τον έλεγχο του Πούτιν αλλά δείχνει επίσης μια τεράστια ευπάθεια στη δομή της εξουσίας του.

Η βαρύτητα αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς παρασκευάζεται εδώ και μήνες και, τις τελευταίες 24 ώρες, έχει κλιμακωθεί ραγδαία σε απρόβλεπτο επίπεδο.

Τώρα η μεγαλύτερη απειλή του Πούτιν δεν βρίσκεται πλέον στην Ουκρανία αλλά στην ίδια τη Ρωσία.

Η ιστορία δείχνει ότι όλες οι αυτοκρατορίες τελειώνουν εκ των έσω πρώτα, και αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούργια, καθώς έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί στα βιβλία της ιστορίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη δοκιμασία και η μεγαλύτερη απειλή για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία, καθώς δεν πολεμά μόνο σε ένα μέτωπο εναντίον των Ουκρανικών Δυνάμεων στην Ουκρανία αλλά σε ένα νέο μέτωπο κατά των Δυνάμεων της     Wagner στην Ρωσία.

Η Wagner με εκατοντάδες οχήματα και άρματα μάχης κινείται προς την Μόσχα

Φάλαγγες της Wagner πέρασαν από τον οικισμό Ελέτς στην Περιφέρεια περιοχή του Λιπέτσκ και κινούνται προς Μόσχα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον συνολικό αριθμό οχημάτων και προσωπικού των Ρώσων μισθοφόρων ποικίλλουν. Κάποιοι μιλούν για 150 οπλικά συστήματα και άλλοι περίπου 400 σε τέσσερις ξεχωριστές φάλαγγες.

Από το Έλετς η Μόσχα είναι 340 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το έδαφος και τα σημεία ελέγχου.

Τα κύρια οδοφράγματα και οι θέσεις επιβολής του νόμου βρίσκονται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Όκα στις προσβάσεις προς την Μόσχα και στον αυτοκινητόδρομο Μ4.

Την ίδια στιγμή οι ομάδες των Τσετσένων του Καντίρωφ (Αχμάτ) έχουν εντοπιστεί στο Ροστόφ, καθώς αναπτύσσονται για να διαλύσουν τους αντάρτες.

Όλα δείχνουν ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε τρομερές εξελίξεις στην Ρωσία και ειδικά στην Μόσχα που είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μισθοφόρων του Πριγκόζιν αλλλά και του καθεστώτος του Πούτιν.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλέξανδρος Μεταξάκης / Έπαθε 2 θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca – Στις 10 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αγωγή

  09.05.24  08:57 Αυγή Newsroom Κανείς από την εταιρεία ή το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του – Δύο αναβολές έχει πάρει η δίκ...