Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

WP: στις ΗΠΑ έμαθαν για την προετοιμασία μιας εξέγερσης από τον Prigozhin πριν από δύο εβδομάδες


WP: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έμαθαν για την προετοιμασία της εξέγερσης από τον Prigozhin πριν από δύο εβδομάδες, αλλά απέκρυψαν τα δεδομένα

Ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Evgeny Prigozhin - RIA Novosti, 1920, 25/06/2023
Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 25 Ιουνίου - RIA Novosti. Ήδη από τα μέσα Ιουνίου, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Λευκό Οίκο ότι ο Yevgeny Prigozhin ετοίμαζε μια εξέγερση, έγραψε η Washington Post , επικαλούμενη αξιωματούχους.
Σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, οι πληροφορίες έλαβαν «αρκετά σήματα» που δείχνουν την προετοιμασία μιας εξέγερσης. Αλλά τα ακριβή σχέδια της Πριγκόζιν και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν της ήταν γνωστά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι υπηρεσίες κράτησαν ενήμερο τον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο για τις εξελίξεις .
Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi - RIA Novosti, 1920, 25/06/2023
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας ενημερώθηκε για την κατάσταση με το PMC "Wagner", γράφουν τα μέσα ενημέρωσης
Οι New York Times, από την πλευρά τους, προσθέτουν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν αυτά τα στοιχεία επειδή φοβούνταν ότι η Μόσχα θα τους κατηγορήσει για την οργάνωση πραξικοπήματος. Επιπλέον, σημειώνει η εφημερίδα, δεν ήθελαν να βοηθήσουν τις ρωσικές αρχές.Το βράδυ της 24ης Ιουνίου, οι δυνάμεις Βάγκνερ κατέλαβαν το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Ροστόφ-ον-Ντον. Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των δηλώσεων του Yevgeny Prigozhin σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες των ενόπλων δυνάμεων σε στρατόπεδα PMC - αυτό διαψεύστηκε τόσο από το Υπουργείο Άμυνας όσο και από το FSB .
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις ενέργειες των Βαγκνεριτών εγκληματική περιπέτεια και ανοίχτηκε ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν για οργάνωση ένοπλης εξέγερσης.
Αργότερα, η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ο Alexander Lukashenko είχε συνομιλίες με τον Prigozhin και αποδέχθηκε την πρότασή του να σταματήσει το κίνημα Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για αποκλιμάκωση.
Το βράδυ, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ , είπε ότι ο επικεφαλής του PMC «θα πήγαινε στη Λευκορωσία» και η ποινική υπόθεση θα απορριφθεί. Η εγγύηση ότι ο Πριγκόζιν θα μπορέσει να το κάνει αυτό είναι ο λόγος του Προέδρου της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...