Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Τα κέρδη και οι απώλειες της Ν.Δ. σε έδρες στη Βουλή

 

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 12 έδρες περισσότερες σε σχέση με τη διαδικασία του Μαΐου και στη Βουλή μπαίνουν 158 βουλευτές, καθώς λαμβάνει 40,45%.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία χάνει έδρες σε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και υποψήφιοι που είχαν εκλεγεί στις 21 Μαΐου να μην τα καταφέρνουν αυτήν τη φορά.

ADVERTISING

Πού χάνει

Στην Αττική αυτό συμβαίνει στον Νότιο (9 από 11) και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (7 από 9), αλλά και στην Ανατολική Αττική (5 από 7). 

Έτσι, εκτός Βουλής μένουν ο Τάσος Γαϊτάνης και η Ιωάννα Γκελεστάθη από τον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Άρια Αγάτσα από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθώς και η Βάσω Κόλλια και η Αικατερίνη Κατσανδρή από την Ανατολική Αττική.

Στην Α' Θεσσαλονίκης, η Ν.Δ. εκλέγει έναν βουλευτή λιγότερο (8 από 9) και μένει εκτός ο Δημήτρης Βενιέρης - Βελόπουλος, αδελφός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης), στη Β' Θεσσαλονίκης (3 από 4) εκτός μένει ο Σάββας Αναστασιάδης, ενώ στην Α' Αθηνών (6 από 7) εκτός μένει η Φωτεινή Πιπιλή και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (4 από 5), εκτός μένει η Μαρία Συρεγγέλα.

Πού κερδίζει

Η Ν.Δ. ωστόσο κερδίζει δύο επιπλέον έδρες στις Σέρρες (4 από 2) και εκλέγονται οι Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, στα Ιωάννινα (3 από 1), όπου εκλέγονται οι Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφαλά και ο Γιώργος Αμυράς, καθώς και σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα (3 από 1), όπου εκλέγονται οι Αθανάσιος Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα - Παλιούρα, καθώς και οι Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Κοτρωνιάς αντίστοιχα. 

Δύο επιπλέον βουλευτές εκλέγει η Ν.Δ. και στην Ημαθία (4 από 2), και από μία έδρα καταλαμβάνουν οι Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Στην Καρδίτσα (4 από 2), εκλέγονται επιπλέον οι Ασημίνα Σκόνδρα και Τέλης Σπανιάς, και στη Μεσσηνία (4 από 2) οι Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς.

Έναν ακόμη βουλευτή (4 από 3) εκλέγει η Ν.Δ. στη Β' Πειραιώς με την επιπλέον έδρα να κερδίζει ο Γιάννης Τραγάκης, στα Δωδεκάνησα τον Νικόλαο-Βασίλειο Υψηλάντη, στην Καβάλα την Αγγελική Δεληκάρη και στις Κυκλάδες τον Μιχάλη Καφούρο.

Τρεις βουλευτές από δύο εκλέγει η Ν.Δ. και στη Δυτική Αττική, με την έδρα να κερδίζει ο Ευάγγελος Λιάκος, στον Έβρο, με τον Σταύρο Κελέτσης, και στα Χανιά με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου