Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

«Όχι» στην είσοδο σε ΕΕ - ΝΑΤΟ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» λέει το 52,1% των Σκοπιανών


Διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος της ΠΓΔΜ στο όνομα Μακεδονία έξω απο το Υπουργείο Εξωτερικών στην ΠΓΔΜ

«Όχι» στην είσοδο σε ΕΕ - ΝΑΤΟ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» λέει το 52,1% των Σκοπιανών

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Δύσκολη πολιτική μάχη φαίνεται πως περιμένει τον Ζόραν Ζάεφ, καθώς δημοσκόπηση της γειτονικής χώρας καταδεικνύει ότι οι Σκοπιανοί απορρίπτουν τη συμφωνία με την Ελλάδα.
Εναντίον της εισόδου της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» τάσσεται το 52,1% των πολιτών της πΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος του προσεχούς φθινοπώρου.
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της «MKD.MK», η οποία διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την «MRCETE Vision», καταδεικνύει ότι το 52,1% τάσσεται εναντίον της ένταξης με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και μόλις το 47,9% υπέρ.
Σημειώνεται ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος αναμένεται να διατυπωθεί ως εξής: «Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με βάση τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ;».
Ταυτόχρομα, μόλις το 45,9% αποτιμά θετικά τη συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς το 54,1% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.
Η δημοσκόπηση της γειτονικής χώρα ανέσυρε στην επιφάνεια και τις υπάρχουσες εθνοτικές διαφοροποιήσεις, καθώς οι Αλβανοί της πΓΔΜ, οι οποίοι απαρτίζουν περίπου το 20% του εθνικού πληθυσμού, τάσσονται υπέρ της συμφωνίας σε ποσοστό 94,7%.
Υπενθυμίζεται ότι εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «αρνητικό», τότε ο Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί να παραδεχθεί ότι η συμφωνία με την Ελλάδα αποτελεί μία «κακή συμφωνία».
Σήμερα, οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της πΓΔΜ θα έχουν και νέα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία για το ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED