Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Aλλαγές στο κόμμα ταυτόχρονα με ανασχηματισμό εξετάζει η κυβέρνηση

Κάθε άλλο παρά χαλαρό είναι το καλοκαίρι για την κυβέρνηση παρά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα στους δημοσιογράφους να πάνε για μπάνιο.


Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος συζητήθηκε εκτενώς το μείγμα πολιτικής το οποίο θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μέχρι την προκήρυξη των εκλογών του 2019.
Πέρα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι φοροελαφρύνσεις που θα καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού στην πορεία προς τις κάλπες.
Ένα ακόμη εφόδιο πρόκειται να αποτελέσει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ο οποίος αναμένεται ανάμεσα στην 21η Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ωστόσο δεν λείπουν οι εισηγήσεις στενών συνεργατών του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό μέσα στον Ιούλιο, με το σκεπτικό της άμεσης ανάληψης καθηκόντων και της συμμετοχής του νέου υπουργικού σχήματος στον κυβερνητικό σχεδιασμό ενόψει της εξόδου από τα Μνημόνια και της κατάρτισης στρατηγικού πλάνου για την επόμενη ημέρα.
Όποιο σενάριο γίνει τελικά αποδεκτό, πέρα από τις δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στην εικόνα του κόμματος, που θα περιλαμβάνει ένα «λίφτινγκ» που θα ενισχύει το κόμμα.
Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε μετακινήσεις από το κόμμα προς την κυβέρνηση και το αντίστροφο. Το σενάριο αυτό θέλει διακεκριμένα κομματικά στελέχη να μετακινούνται σε υπουργεία με στόχο να δοκιμαστούν και σε αυτό τον τομέα φέροντας ένα «αριστερό» φορτίο και έχοντας τη στήριξη της κομματικής βάσης. Μάλιστα, πηγές κοντά στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για τολμηρές αλλαγές στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Το έργο του κόμματος είναι βαρύ από εδώ και πέρα και έχει να κάνει με τον συντονισμό των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα με κατεύθυνση το άνοιγμά τους σε νέα μέλη, την ανάδειξη υποψηφιοτήτων τόσο μέσα από το κόμμα όσο και από τις τοπικές κοινωνίες για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Υπό αυτό το πρίσμα, στελέχη που έχουν θητεύσει ως υπουργοί μπορεί να επιστρέψουν στο κόμμα ώστε να σηκώσουν το εκλογικό βάρος για την κατάρτιση ψηφοδελτίων και την αναδιοργάνωση του κόμματος εκ βάθρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece