Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Οργή Τραμπ προς ΕΕ, την παρομοιάζει με την Κίνα


Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Άνγκελα Μέρκελ

Οργή Τραμπ προς ΕΕ, την παρομοιάζει με την Κίνα

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Την οργή του για άλλη μια φορά για τα αντίποινα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ σε αλουμίνιο και χάλυβα, εξέφρασε ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, μιλώντας στο Fox.
Ο Ντόναλντ Τράμπ επιτέθηκε ξανά στην Ευρώπη με αφορμή τα αντίμετρα που έλαβε μετά την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Ουάσινγκτον στις εισαγωγές από την ΕΕ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανότατα τόσο κακή όσο και η Κίνα, απλά μικρότερη», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο Fox News.
Η δήλωση του προέδρου έρχεται εν μέσω μιας μεγάλης έντασης στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ, όχι μόνο με την ΕΕ αλλά και με την Κίνα.
Η απειλή του διαφαινόμενου εμπορικού πολέμου ξεκίνησε όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο επέβαλαν δασμό 25 τοις εκατό στις εισαγωγές χάλυβα και δασμό 10 τοις εκατό στις εισαγωγές αλουμινίου. Αν και οι δασμοί για τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για άλλα κράτη, αρχικά αναστάλθηκαν, στις 31 Μαΐου η Ουάσινγκτον τους επανέφερε.
Η ΕΕ επέκρινε έντονα την κίνηση της Ουάσινγκτον και, ως απάντηση, ενέκρινε μια σειρά αντιποίνων έναντι των εμπορικών δασμών των ΗΠΑ, βάζοντας δασμούς σε προϊόντα όπως το ουίσκι και οι μοτοσικλέτες.
Όσον αφορά την Κίνα, σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ, το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσινγκτον να αποφύγει την υπερβολική χρήση προστατευτικών εμπορικών μέτρων, με την Ενωση Σιδήρου και Χάλυβα της Κίνας να χαρακτηρίζει την αμερικανική τιμολογιακή πολιτική «ανόητα προστατευτικά μέτρα».
Τον Μάιο, οι ΗΠΑ πρότειναν δασμούς σε κινεζικά εμπορεύματα αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Κίνα δεσμεύθηκε να εφαρμόσει τα δικά της αντίποινα για τα εμπορεύματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων σόγιας και των αεροσκαφών, εάν επιβληθούν οι δασμοί από τις ΗΠΑ.
Σ.Σ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ !!
Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΡΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς

  Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς ΕΛΛΑΔΑ 25.09.24 18:28 Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα, από φωτιά που εκδηλώθηκ...