Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Πούτιν: Απέτυχαν οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει χειραψία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στο Ελσίνκι

Πούτιν: Απέτυχαν οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Πράγματι κάναμε μια καλή αρχή, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στο Ελσίνκι. Είπε πως έπεσαν στο κενό οι δυτικές προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία. Πως σχολίασε τις κατηγορίες της Βρετανίας για το Νόβιτσοκ αλλά και τα περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές.
Πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ στο Ελσίνκι, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.
«Αυτή η συνάντηση είναι το ξεκίνημα ενός δρόμου, αυτή είναι η εκκίνηση. Πράγματι, κάναμε μια καλή αρχή σήμερα», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να επεκτείνει τη συμφωνία START για την μη διάδοση των πυρηνικών, η οποία λήγει το 2021, σημειώνοντας πάντως ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ στις λεπτομέρειες. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι νέα ρωσικά όπλα αναπτύσσονται ως απάντηση στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Περιορισμού Αντιβαλιστικών πυραύλων (ABM).
Ο Ρώσος Πρόεδρος, δήλωσε ότι οι δυτικές προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία έπεσαν στο κενό. «Νομίζω πως βλέπεται με τα μάτια σας ότι αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν και δεν είχαν ποτέ πιθανότητες να πετύχουν», δήλωσε στο Fox news ο Ρώσος Πρόεδρος.
Επίσης διεμήνυσε ότι η σημασία της Ρωσίας στη διεθνή ασφάλεια, στην οικονομία αλλά και στην στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, είναι πολύ ισχυρή για να περιοριστεί με κυρώσεις ή να απομονωθεί.
«Ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στους τομείς της ασφάλειας, της στρατηγικής σταθερότητας, των οικονομικών προκλήσεων, των στρατηγικών προκλήσεων και όποιων άλλων προκλήσεων υπάρχουν», είπε ο Πουτιν.
Απαντώντας στις κατηγορίες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Μόσχα ευθύνεται για τα περιστατικά με το νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, ο Πούτιν απάντησε ότι το Λονδίνο δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για την υπόθεση.
Ο Πούτιν απάντησε και στα περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές. Είπε ότι το όλο ζήτημα είναι αποτέλεσμα πολιτικών αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5zhnS