Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Επίθεση Τραμπ στα MME για τη συνάντηση με Πούτιν

Επίθεση Τραμπ στα MME για τη συνάντηση με Πούτιν

trump-nato.jpg

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟAP Photo/Geert Vanden Wijngaert
«Πολύ καλύτερες» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις συνομιλίες που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, χθες, στο Ελσίνκι, σε σύγκριση με τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, θέλησε πάλι, να αυτοπροβληθεί ως ο κορυφαίος «χορηγός» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και εξαπέλυσε νέα επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον τρόπο που κάλυψαν την περιοδεία του στην Ευρώπη.
«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το λαμβάνουν υπόψη τους - τα Fake News είναι υποκινούμενα» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Λίγο πριν έκανε λόγο για «εξαιρετική συνάντηση» με τα μέλη του ΝΑΤΟ, το θεωρεί πως είναι είναι καλύτερα χρηματοδοτούμενο μόνο χάρις σε αυτόν. «Είχα μια εξαιρετική συνάντησημε το ΝΑΤΟ. Πλήρωσαν επιπλέον 33 δισ. δολάρια και θα πληρώσουν εκατοντάδες άλλα στο μέλλον, μόνο χάρις σε εμένα», υπερηφανεύτηκε. «Το ΝΑΤΟ ήταν ανίσχυρο, αλλά τώρα είναι και πάλι ισχυρό (κακό για τη Ρωσία). Τα μέσα ενημέρωσης μόνο υποστηρίζουν ότι ήμουν αγενής με τους ηγέτες, ποτέ δεν αναφέρονται στα χρήματα», έγραψε ο Τραμπ.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ «τορπίλισε» τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου πίεσε τις χώρες - μέλη να αυξήσουν τις δαπάνες τους στην άμυνα.
Όπως σχολιάζει πάντως το Politico, οι δαπάνες του ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί ήδη απ' το 2014, πριν δηλαδή την πρώτη του συνάντηση με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τονίζοντας πως είναι άγνωστο το πώς προκύπτουν τα 33 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece