Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Τσίπρας: Άθλια πρωτοσέλιδα που πλήττουν τη χώρα κρέμονται στα μανταλάκια περιπτέρων


Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών

Τσίπρας: Άθλια πρωτοσέλιδα που πλήττουν τη χώρα κρέμονται στα μανταλάκια περιπτέρων

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
1 0  0
Προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον ενημερώσει «ευρώ προς ευρώ» για τα μυστικά κονδύλια. Εξήρε το έργο του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Τι είπε για τις εξελίξεις στην πΓΔΜ και τις περικοπές στις συντάξεις.
Λάβρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή παράδοσης — παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών μετά τα δημοσιεύματα για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου.
«Κρέμονται στα μανταλάκια περιπτέρων, άθλια πρωτοσέλιδα με ψευδή στοιχεία που θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, την εξωτερική πολιτική, αλλά τελικά πλήττουν τη χώρα. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της εξωτερικής μας πολιτικής και της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Προσκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σε όποιο από τα δυο γραφεία του», δηλαδή είτε στο Μαξίμου είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μυστικά κονδύλια «ευρώ προς ευρώ».
«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για το πως διαχειριζόμαστε με διαφάνεια και εντιμότητα τα χρήματα των φορολογουμένων», είπε ο κ. Τσίπρας.Προσκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σε όποιο από τα δυο γραφεία του», δηλαδή είτε στο Μαξίμου είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μυστικά κονδύλια «ευρώ προς ευρώ».
«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για το πως διαχειριζόμαστε με διαφάνεια και εντιμότητα τα χρήματα των φορολογουμένων», είπε ο κ. Τσίπρας.
​Απευθυνόμενος προς τον Νίκο Κοτζιά, τον ευχαρίστησε ένθερμα «για όσα έκανε για την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας» προσθέτοντας ότι η πορεία αυτών των τεσσάρων ετών, δεν ήταν ποτέ ανέφελη, ούτε ο δρόμος ήταν ποτέ ίσιος και κατηφορικός, αλλά ήταν δύσκολος για τη χώρα.
Χαιρέτισε τη χθεσινή απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ που όπως είπε, «ανοίγει το δρόμο για να υλοποιηθεί μια ιστορική συμφωνία», λέγοντας ότι σήμερα είναι μια «συμβολική και ιστορική ημέρα για την εξωτερική μας πολιτική».
«Μπορέσαμε να προχωρήσουμε μετά από 27 χρόνια στην επίλυση ενός προβλήματος και σήμερα κατανοούμε όλοι μας πόσο δύσκολο είναι για μια χώρα σε καιρός ειρήνης να αλλάξει το όνομά της», είπε ο κ. Τσίπρας διαμηνύοντας παράλληλα στην πΓΔΜ ότι η Ελλάδα δε θα συναινέσει στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε χθες δυο σημαντικές επιτυχίες, καθώς όπως είπε, εκτός από τις εξελίξεις στην πΓΔΜ, «η Κομισιόν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, χωρίς περικοπές στις συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...