Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Χωρίς ενδείξεις σύγκλισης συνεχίζεται αύριο η συζήτηση στη Βουλή της πΓΔΜ


Ο Ζόραν Ζάεφ στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Χωρίς ενδείξεις σύγκλισης συνεχίζεται αύριο η συζήτηση στη Βουλή της πΓΔΜ

© AFP 2018 / Robert ATANASOVSKI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων, τα κόμματα δεν μετακινήθηκαν από τις γνωστές θέσεις τους, ούτε υπήρξε μετατόπιση βουλευτών από τις κομματικές γραμμές.
Την Παρασκευή θα συνεχιστεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου της πΓΔΜ η συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης της χώρας για την τροποποίηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Κατά τη χθεσινή, τρίτη ημέρα συζήτησης, δεν φάνηκαν ενδείξεις σύγκλισης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα κόμματα δεν μετακινήθηκαν από τις γνωστές θέσεις τους, ούτε υπήρξε μετατόπιση βουλευτών από τις κομματικές γραμμές.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση αυτή στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου μπορεί να διαρκέσει μέχρι δέκα ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα ακολουθήσει ψηφοφορία.
Για την έγκριση της πρότασης απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές), προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.
Το VMRO-DPMNE εκτιμά ότι όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής έχουν διατυπωθεί, και, πλέον, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης.
Για τον λόγο αυτό, οι εναπομείναντες βουλευτές του VMRO-DPMNE, που είχαν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα τους αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της ΠΓΔΜ και κανείς βουλευτής του δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Τι θα συμβεί εάν επιτεθεί στα πετρέλαια του Ιράν – Ανάλυση του Politico

    13:56 04/10/2024 Ισραήλ: Τι θα συμβεί εάν επιτεθεί στα πετρέλαια του Ιράν – Ανάλυση του Politico Την ανάσα του κρατάει ολόκληρος ο πλανή...