Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Παγκόσμιο σοκ για την πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Και παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Σοκ μετά την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.

Παγκόσμιο σοκ για την πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Και παιδιά ανάμεσα στα θύματα

© AP Photo / Vincent Yu
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
49 νεκροί - ανάμεσά τους και ένας 14χρονος - και 39 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της χθεσινής επίθεσης στην πόλη Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.
Σε σοκ και πένθος έχει βυθίσει τη Νέα Ζηλανδία η χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στα δύο τεμένη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, η οποία έχει προκαλέσει επίσης τον αποτροπιασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με μηνύματα αλληλεγγύης να φτάνουν από κάθε πλευρά του πλανήτη, καθώς ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό χθεσινό συμβάν στην πόλη Κράιστσερτς.
​Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έκανε λόγο για ξεκάθαρα «τρομοκρατική επίθεση», σημειώνοντας ότι η χώρα βιώνει μία από τις πιο μαύρες ημέρες της.
​Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
«Εάν δεν ληφθούν μέτρα αμέσως, οι ειδήσεις και άλλων καταστροφών θα ακολουθήσουν την τωρινή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.
Την επίθεση καταδίκασαν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Πάπας Φραγκίσκος, μεταξύ άλλων.
Στον βασικό ύποπτο για τη χθεσινή επίθεση, τον 28χρονο Μπρέντον Τάραντ που μετέδιδε ζωντάνα τις αποτρόπαιες πράξεις του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
Η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι ο Τάραντ, εάν δεν είχε συλληφθεί, σχεδίαζε να συνεχίσει τις επιθέσεις του, αφού στο όχημά του, βρέθηκαν και άλλα όπλα.
Οι 49 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι διαφόρων εθνικοτήτων και κανένας νεκρός δεν έχει ταυτοποιηθεί επισήμως.
Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ των τραυματισμένων περιλαμβάνονται και παιδιά, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα αγόρι 14 χρονών.
Το Πακιστάν, η Τουρκία, η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, η Μαλαισία και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες τους επηρεάστηκαν από την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κακοκαιρία Cassandra: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

  Ελλαδα 03 Οκτωβρίου 2024 | 12:23 Η κακοκαιρία Cassandra θα επηρεάσει τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το...