Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Τι γύρευε ο δράστης του μακελειού της Νέας Ζηλανδίας στα Βαλκάνια;

Τι γύρευε ο δράστης του μακελειού της Νέας Ζηλανδίας στα Βαλκάνια; 

Τι γύρευε ο δράστης του μακελειού της Νέας Ζηλανδίας στα Βαλκάνια;

 
Ο ναζιστής μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας
TRT World via AP

Στο μανιφέστο με τίτλο «Η μεγάλη μετακίνηση» ο ναζιστής μακελάρης στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας διηγείται ότι για πρώτη φορά σκέφτηκε να διαπράξει επίθεση τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017 όταν ταξίδευε στην Ευρώπη. Αναφέρει ότι τον εξέπληξε η «εισβολή» μεταναστών στις γαλλικές πόλεις και κάνει λόγο για την «απελπισία» που του προκάλεσε η νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν.
Ο Μπρέντον Τάραντ είχε επισκεφθεί τα Βαλκάνια αρκετές φορές και σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας ερευνούν τις διασυνδέσεις του.
Τον Νοέμβριο του 2018 είχε επισκεφθεί ως τουρίστας μια σειρά από ιστορικές τοποθεσίες στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ έπειτα από συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων με τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο δολοφόνος έφτασε από το Ντουμπάι στη Βουλγαρία το περασμένο φθινόπωρο, είπε ο Τσατσάροφ διευκρινίζοντας ότι επισκέφτηκε τη Βουλγαρία από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου 2018. Στη συνέχεια μετέβη αεροπορικώς στο Βουκουρέστι. Στη Ρουμανία νοίκιασε ένα αυτοκίνητο για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία αλλά δεν ήταν σαφές αν ταξίδευε μόνος του.
Νωρίτερα, από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, ο δολοφόνος είχε επισκεφθεί η Σερβία. Ταξίδεψε επίσης στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Την εποχή εκείνη ταξίδευε κυρίως με λεωφορείο.

Η Σόφια ελέγχει τώρα τις επαφές του και οι βουλγαρικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάζονται ήδη με τους εταίρους τους στις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο Αυστραλός γνωρίζει προφανώς την ιστορία της περιοχής των Βαλκανίων κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με την εκτίμηση του διάσημου Βούλγαρου αρχαιολόγου Νικολάι Οβτσάροφ. «Μπορώ να πω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ειδικός στην ιστορία των Βαλκανίων», είπε ο Οβτσάροφ στη Σόφια.
Ο δράστης είχε γράψει στα όπλα του ανάμεσα σε άλλα και ονόματα μαχών εναντίον των Οθωμανών στη Βουλγαρία και αλλού στα Βαλκάνια. Τα όπλα του δολοφόνου περιλαμβάνουν και το όνομα του Σέρβου ηγεμόνα Λάζαρ, ο οποίος ηγήθηκε της περίφημης μάχης με τον οθωμανικό στρατό στο Κοσσυφοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...