Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η Ρωσία πέρασε νόμο που απαγορεύει τα fake news


Ολομέλεια της ρωσικής Άνω Βουλής

Η Ρωσία πέρασε νόμο που απαγορεύει τα fake news

© Sputnik / Vladimir Fedorenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
H Κάτω Βουλή της Ρωσίας ψήφισε την Πέμπτη έναν νόμο που απαγορεύει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, που μπορεί να συνιστούν απειλή για τη ζωή και την δημόσια τάξη.
Έναν νόμο που απαγορεύει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών οι οποίες είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή και την υγεία και ενδέχεται να διαταράξουν την κοινωνική τάξη ή τη δημόσια ασφάλεια, ψήφισε η Κάτω Βουλή της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το νόμο, οι εισαγγελικές αρχές μπορούν τώρα να απευθύνονται στον φορέα επιτήρησης τηλεπικοινωνιών και να ζητήσουν μέτρα για τον περιορισμό της πρόσβασης σε ιστότοπους που δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.
Το πρόστιμο για παραβίαση του νόμου μπορεί να φτάσει τα 6.000 (5,300 ευρώ) δολάρια για τα φυσικά πρόσωπα, τα 14.000 δολάρια (12,375 ευρώ) για τους δημόσιους υπαλλήλους και τα 23.000 δολάρια (20,330 ευρώ) για νομικά πρόσωπα.
Επίσης, η ρωσική Κρατική Δούμα πέρασε επίσης ένα νομοσχέδιο για την παρεμπόδιση πληροφοριών που προσβάλλουν το κράτος ή τα σύμβολα του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...