Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η Moody's ωθεί σε χαμηλά 12 ετών τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Ταμπλό αγορών.

Η Moody's ωθεί σε χαμηλά 12 ετών τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

CC0 / Inactive account – ID 3844328 / stock
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σε νέα χαμηλά διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, καθώς η αναβάθμιση από τον οίκο Moody's ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Αθήνα θα προβεί στην έκδοση 10ετούς ομολόγου μέσα στην εβδομάδα.
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006 υποχώρησαν, σήμερα, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, μετά από την αναβάθμιση, στην οποία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.
Ο οίκος συγκεκριμένα προχώρησε, την Παρασκευή, στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, από «Β3» σε «Β1», ενώ μετέβαλε την προοπτική για την Ελλάδα από θετική σε σταθερή, παραπέμποντας σε μια σειρά από θετικές εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και η εδραίωση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, η δημοσιονομική κατάσταση και η βιωσιμότητα του χρέους.

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο 3,622% σήμερα, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2006.
Άλλωστε, η είδηση περί σχεδιαζόμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου από την Ελλάδα ώθησε τις αποδόσεις των 5ετών ομολόγων στα χαμηλά δύο εβδομάδων.
«Η κίνηση από την Moody's έρχεται να αντικατοπτρίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν ήδη καρπούς υπό την έννοια κάποιας δημοσιονομικής βελτίωσης σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα», σχολίασε σύμφωνα με το Reuters ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank Ντάνιελ Λενζ.
«Αλλά θεωρώ ότι είναι επίσης σημαντικό το ότι η Ελλάδα δείχνει ότι έχει πρόσβαση στις αγορές, με την επιτυχημένη έκδοση 5ετούς ομολόγου και τώρα τα σενάρια για νέα έκδοση 10ετούς», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η αναβάθμιση από τον οίκο Moody's ενισχύει τις προσδοκίες για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με 10ετές ομόλογο, αυτήν την εβδομάδα, κάτι που θεωρούν πιθανό και οι αναλυτές της Commerzbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...